Volleybal spektakel in Amstelveen tussen SVU H1 en Dinto H2

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

AMSTELVEEN - De strijd om de koppositie in de promotieklasse tussen SVU en de volleyballers van Dinto 2 was een spektakel. Na twee uur topvolleybal won Dinto met 2-3 en staat nu bovenaan de ranglijst.

Volgens stopperloper Sander van den Berg was het SVU er alles aan gelegen om de Warmenhuizer reserves het beentje te lichten. ”Ze hadden veel publiek opgetrommeld, dat met verschillende opzwepende liedjes hun team aanmoedigde. Wij genieten van zo’n ambiance, dus het zat ons zeker niet in de weg. ” De Amstelveense studentenploeg van de Vrije Universiteit wil dolgraag promoveren naar de derde divisie en had een twaalfkoppig gezelschap samengesteld. Dinto kon daar een karig zevental tegenoverstellen. Toch bleken de teams direct aan elkaar gewaagd. De blokkering van de bezoekers was nog niet helemaal op orde en daardoor  was de lage verdediging niet in staat voldoende ballen van de grond te rapen. De side-out was volgens van den Berg wel van een prima niveau. ”Pim van der Aa en Joost van den Berg hadden een loepzuivere pass. Nikolajev Ligthart kon veel snelle set-ups uit zijn hoge hoed toveren. Toch konden we deze set net niet afmaken.” Na het 22-25 setverlies kwam Dinto in het tweede deel op een 19-24 voorsprong. SVU vocht zich terug naar setpoint, maar een snoeiharde eerstetempobal van Sjors Dekker bezorgde Dinto met 26-28 de gelijkmaker. Halverwege de derde set sloeg Joost van den Berg met een krachtige smash de vinger uit de kom van de Amstelveense diagonaalspeler,die direct werd verwezen naar het ziekenhuis. Zijn vervanger deed het uitstekend en SVU kwam met 25-17 op een 2-1 voorsprong. Dinto gaf zich niet gewonnen en Nikolajev Ligthart zette zijn manschappen steeds één op één. Vol overtuiging trok Dinto met 20-25 en 10-15 de winst naar zich toe.

Beginopstelling Dinto: Nikolajev Ligthart;Sander van den Berg;Emiel Tesselaar;George Nieuwland;Joost van den Berg;Sjors Dekker;libero Pim van der Aa.