Wedstrijdverslagen van dames 1 en 2 en heren 2

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Simokos D1  - Bejo/Dinto D1

BOVENKARSPEL - Het altijd lastige Simokos is door de volleybalsters van Bejo/Dinto op een keiharde 1-3 nederlaag getrakteerd. De Warmenhuizer selectie was in de voorbereiding nog een maatje te klein voor de thuisploeg, maar was nu op alle fronten de meerdere.

Simokos en Dinto hebben al heel wat jaren in de derde divisie enerverende duels gespeeld en ook nu was vooral bij de Bovenkarspelse formatie de spanning voelbaar. Amber Jongejan verhoogde met vijf geraffineerde opslagen gelijk de druk op de ketel. Ook Simokos kon met risicovolle services de opbouw verstoren. Linda Schipper wist vervolgens bij de buitenaanvalster enkele ketsers in de passing af te dwingen. Het spel was aan beide kanten nog wat aftastend. Aanvallend kwam het moeizaam op gang. De enige speelster die direct haar stempel drukte en ook de uitblinkster van het duel zou worden, was Renske Meijer. Met harde eerstetemposmashes was de defensie bij Simokos kansloos. Tot 18-20 kon de thuisploeg nog hopen op setwinst, maar Misha Nannes maakte met twee rake klappen een eind aan de Streeker aspiraties: 20-25. Simokos gaf zich niet zomaar gewonnen en wist de passing van Dinto te ontregelen door zeer gevarieerd te serveren. De vroeg verkregen marge werd tot het eind van de set vastgehouden en heel Bovenkarspel veerde weer op bij de 25-20 gelijkmaker. Coach Ingrid Poel bracht Indra Top binnen de lijnen. Haar opslag was goed voor zes punten. Simokos raakte van slag. De spelopbouw was door de uitstekende passing van Lieke Veldhuis en Pernilla Boersen bij Dinto foutloos. Met 10-25 deelden de bezoeksters een geweldige dreun uit,die doorklonk in het vierde deel. Goede inbreng van Denise Goemans en fraaie scores van Renske Meijer en Lieke Veldhuis zorgden voor de verdiende zege:25-22. Dinto staat op een fraaie derde plaats op de ranglijst.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Amber Jongejan;Linda Schipper;Renske Meijer;Lynn Delver;Lieke Veldhuis;Misha Nannes;libero Pernilla Boersen.

 

VC Allvo D1- Dinto D2

ALMERE - Door een 1-3 overwinning op VC Allvo hebben de volleybalsters van Dinto 2 een goed vervolg gegeven aan de opgaande lijn van de afgelopen weken.

Dinto begon enthousiast aan het duel. Met veel servicedruk pakte de ploeg met 21-25 de eerste set. Met Nienke Schut op de positie van Lauren Stam en Lois Duif op de flanken als vervangster van Anne Schulte gingen de bezoeksters prima door. De libero Lieke Veldhuis verdedigde en passte sterk en stelde daardoor Ysabel Maréchal in staat veel te variëren met de set-ups: 23-25. Allvo ging met meer risico serveren en deden dat met een lage foutenlast. Dinto moest het antwoord even schuldig blijven en gunde de Almeerse opponent met 25-20 de aansluitingstreffer. Met Simone van Haneghem en Nienke Schut op de bank hobbelde Dinto achter de feiten aan. Door een lange servicereeks van Anne Schulte en mooie smashes van Esther Smit gooide het team met 23-25 toch de wedstrijd in het slot.

Beginopstelling Dinto: Ysabel Maréchal;Simone van Haneghem;Lauren Stam;Daphne Verkamman;Anne Schulte;Esther Smit;libero Lieke Veldhuis.

 

Spaarnestad H4  -  Dinto H2

HAARLEM - Het gaat de volleyballers van Dinto 2 nog altijd voor de wind. Spaarnestad werd als concurrent voor de koppositie eenvoudig met 1-3 aan de kant gezet.

”Het was vrij goed wat we lieten zien”, was de eenvoudige conclusie van stopperloper Sander van den Berg. ”Spaarnestad zei na afloop dat ze niet in goede doen waren , maar wij waren de eerste twee sets gewoon super degelijk. Wouter Piersma was prima op dreef op de diagonaal en hakte alle smashes binnen de lijnen. Toch knap, want hij heeft al drie jaar niet meer echt getraind en weet dan evengoed alle ballen erin te kloppen.” Dinto speelde een snel spelletje en Spaarnestad moest het antwoord in de blokkering en lage verdediging schuldig blijven. Van den Berg: ”We hebben de laatste keren heel veel op combinatiewerk getraind. De staffels vlogen ze om de oren.” Dinto won de set met 25-12 en met George Nieuwland binnen de lijnen  bleek het tweede deel een kopie van het oppermachtige eerste bedrijf:25-12. ”Door veel servicedruk konden we de rally’s simpel afmaken en helaas was de derde set niet van hetzelfde laken een pak. Onze aanval begon te haperen als een gek en wel liepen opeens de hele set achter de feiten aan.” Na het 25-22 setverlies begon het weer ouderwets te lopen bij de Warmenhuizers en was al snel met 18-25 het pleit beslecht.

Beginopstelling Dinto: Nikolajev Ligthart;Joost van den Berg;Emiel Tesselaar;Wouter Piersma;Djerry Tervoort;Sjors Dekker.