Bejo/Dinto na overwinning op VTC Woerden naar 4e plaats

bron: Schager Courant / foto Marc Moussault

Gepubliceerd:

Warmenhuizen - Door een 4-0 overwinning op VTC Woerden hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto de moeizame start van de competitie achter zich gelaten.

Na het verlies in de seizoensopeningswedstrijd tegen het sterke Vives had het herstel zich vorige week al ingezet. In Haarlem liet de hoofdmacht halverwege het duel met Spaarnestad al zien dat de aanvalsopbouw- en opslagpatronen weer beter werden. De servicedruk, aanvankelijk ver te zoeken, liet zich door teruggekeerde vastigheid, weer als belangrijk wapen zien. VTC Woerden kreeg gelijk enkele kanonskogels van Linda Schipper voor de kiezen. In de rally was Lynn Delver genadeloos op de diagonaal. Bij een 9-5 stand vroeg de coach van de bezoeksters een time-out aan. Dinto bleef echter goed bij de les. De passing van Pernilla Boersen was om door een ringetje te halen. Amber Jongejan kon Luka Peters en Misha Nannes veelvuldig snel aanspelen door het centrum. Cindy Pronk deed met haar harde opslag nog een duit in het zakje. Een prachtige omloop van Misha Nannes zorgde voor de eerste setwinst:25-11.

Woerden nam vervolgens vol risico met de service en kwam voor het eerst op voorsprong:1-4. De aanval kwam er even niet meer uit en bij een 6-11 stand volgde een dubbele wissel om drie aanvalsters aan het net te krijgen. Sterre Willemstijn verzorgde de spelverdeling en Sammie Poel verscheen op de diagonaal. Even later maakte de niet geheel fitte Renske Meijer haar opwachting in het midden. Bij een 15-18 stand was een geweldige opslagserie van Lyn Delver beslissend. Zij bestookte Woerden maar liefst met zes extreem lastige ballen en de set werd helemaal opgedraaid. Dinto maakte het daarna vakkundig af:25-20.

De selectie nam geen gas terug. De ploeg was aanvallend oppermachtig. Linda Schipper vond op de flanken prima de gaten op rechtdoor en Cindy Pronk scoorde goed via de handen. Sammie Poel sloeg over de blokkering. Woerden kwam in de rally vooral power tekort. Vervolgens was er tegen de Warmenhuizer opbouw met Amber Jongejan aan het roer geen kruit gewassen. Met 25-13 was de set en zege binnen.

Winst in de vierde set zou een extra punt opleveren. Woerden leek daar niet aan mee te willen werken en kwam furieus uit de startblokken. Indra Top wist met een kill-blok en enkele servicepunten de achterstand te repareren:8-8. Bij een 19-14 stand konden de bezoeksters nog even vol druk te zetten op de Warmenhuizer defensie. De goede opslag van Linda Schipper en prima aanval van Misha Nannes kwamen op het juiste moment. Met een snoeiharde smash van Lyn Delver was ook het bonuspunt binnen:25-18. Dinto bezet nu de vierde plaats in de derde divisie.

Aanstaande woensdag kan het team de opgaande lijn vervolgen in Hoofddorp tegen VCH.