Dames 2 pakt slecht 1 punt mee uit Castricum

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

De volleybalsters van Dinto 2 hebben slechts één punt meegenomen naar Warmenhuizen tegen de hoofdmacht van Croonenburg:3-1.

In de eerste set liet de thuisploeg al zien over een betere vorm te beschikken, dan tijdens het Fons Goudsblomtoernooi, waarin zij duidelijk nog het onderspit moest delven tegen het team van Hans Nijhuis. De servicedruk was ongekend hoog. De passing was daardoor ondermaats. Ysabel Maréchal en later Lian Jongejan moesten bijkans een marathon lopen om de aanvalsters te bedienen. Na een 25-13 en 25-19 setverlies werd het spelbeeld evenwichtig.

Inge Ligthart en Sammie Poel op de buitenkant en Simone van Haneghem op de diagonaal passeerden regelmatig de blokkering. Ook Nienke Schut en Lauren Stam konden door het centrum de punten pakken. Toch kwam Croonenburg weer op een ruime voorsprong:23-16. Sammie Poel maakte met haar sprongfloater een lange reeks. In de rally was Dinto aan het net succesvol. Het lukte net niet om de set binnen te slepen:25-22.

De bezoeksters gaven niet op en waren vastbesloten om met een punt naar huis te gaan. Croonenburg wilde hier niet aan meewerken en nam vol risico met de opslag en aanval. Bij een 18-12 stand leek de Warmenhuizer missie kansloos. Goede reddingen van de libero Geertje de Groot en harde klappen van Simone van Haneghem bleken echter beslissend voor de ommekeer in de set. Lian Jongejan serveerde in de slotfase knap de set uit:22-25.

Dinto bezet nu een plaats in de middenmoot van de promotieklasse