Het lukt Dinto Ds3 niet Smashing '72 Ds1 te verslaan

Gepubliceerd:

Diemen Het is de volleybalsters van Dinto 3 niet gelukt om het tweede team te vergezellen in de top drie van de promotieklasse. Tegen de directe concurrent Smashing ’72 was alleen de vierde set haalbaar voor de ploeg van coach Bob Versteegh:3-1.

Centrumspeelster Denise Goemans zag haar team uitstekend starten. „Fleur Burger serveerde hard en geplaatst. Het zorgde voor een aantal ketsers in de pass bij Smashing en de 1-6 voorsprong was gelijk hoopgevend. Helaas hadden zij ook een prima opslag en kwamen ze met 6-6 gelijk. Smashing had bijna alles in de verdediging en alleen Linda Schipper kon scoren in de vrije ruimte op de rechtdoor. Ook de blokkering van Lynn Ooievaar was prima. Helaas bleven we aan de verkeerde kant van de score deze set.” Na het 25-20 setverlies kon Dinto ook in de tweede set weinig inbrengen. De passing was matig en de aanval daardoor voorspelbaar. Een snelle achterstand kon niet meer goedgemaakt worden:25-17.

De Warmenhuizensen leken door een goede opslagreeks van Denise Goemans bij een 11-18 stand de aansluitingsset te krijgen, maar Smashing was uiterst effectief in slotfase:25-23. Pas in de vierde set kreeg Dinto loon naar werken. Jente Schrieken was sterk in het achterveld en Nikki Landman scoorde goed met haar aanval. Sterre Willemstijn serveerde vervolgens naar 15-19. Weer leek Smashing het tij te kunnen keren, maar nu was de foutenlast van Dinto lager in de eindfase:22-25. Smashing is door de winst geklommen naar de tweede positie, net boven Dinto 2. Dinto 3 moet nu genoegen nemen met de vijfde positie.