Dinto wedstrijden van afgelopen weekend

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Dinto Ds2  - Armixtos
 Amsterdam- Tegen het lager geklasseerde Armixtos hebben de volleybalsters van Dinto 2 prima gepresteerd, 1-3.

Coach Hans Nijhuis was content met het spelpeil. „We begonnen nog wat stroperig, maar gaandeweg maakten we minder onnodige fouten en bleven we steeds aan de goede kant van de score.’’ Armixtos had moeite met de pushballen in het centrum. ,,Onze dubbele wissel met Lian Jongejan in de spelverdeling op de positie van Lois Duif op de diagonaal werkte elke set uitstekend. We hadden dan drie aanvalsters aan het net en Ysabel Maréchal pakte veel smashpunten mee. Ook de lange servicereeks van Lauren Stam is zeker het vermelden waard.” Setstanden: 25-22; 12-25; 17-25; 15-25.

Dinto Ds3 - MOVE Ds1
Monnickendam:  De 3-1 nederlaag tegen de hoofdmacht van Move is voor de volleybalsters van Dinto 3 de derde op rij. De ploeg van coach Bob Versteegh kon alleen de laatste set naar zich toe trekken. MOVE passeerde daardoor Dinto op de ranglijst. Dinto 3 zakt naar een zesde positie.

Nadat MOVE met tweemaal 25-19 door veel servicedruk op een eenvoudige overwinning leek af te stevenen, pakte Dinto steeds meer het initiatief door goede opslagen van Lynn Ooijevaar. Libero Jente Schrieken kwam bij een redding hard met haar hoofd in aanraking met de paal en kon niet verder spelen. Jamilla Mosch verving haar goed, maar kon niet voorkomen dat MOVE alsnog met 25-23 de zege greep. Door een sterke verdediging pakte Dinto daarna met 19-25 een punt.

Bejo/Dinto Ds1
Beverwijk- Het was vooraf een prachtig affiche. De volleybalsters van Bejo/Dinto zouden strijden om de derde plaats tegen VV Jonas. Thuis pakte de Warmenhuizer selectie een krappe overwinning. Nu wist Dinto na een ontluisterend zwakke eerste set het duel volledig te keren en zegevierde in een prachtige wedstrijd met 1-3.

De passing en service was zeer karig in het begin. Jonas profiteerde volop en liep via een 11-2 stand, ondanks goede aanvallende scores van de sterkste aanvalster Renske Meijer, simpel door naar een 25-11 setwinst. Ook in de tweede set leek Dinto achter de feiten aan te lopen. De inbreng van Denise Goemans bleek hier cruciaal. Zij serveerde van 21-16 naar 21-21. Ook maakte de centrumspeelster een spectaculaire redding in het achterveld, die afgemaakt werd door Linda Schipper aan het net. Dinto elimineerde twee setpunten van Jonas door Pernilla Boersen in de defensie, die in de wedstrijd uitgroeide tot absolute uitblinkster. Twee directe scorende smashes van Cindy Pronk zorgde met 24-26 voor de gelijkmaker.
Jonas bleef gevaarlijk. De spelverdeelster kon door spectaculaire acties de blokkering uit elkaar trekken en de thuisploeg kwam op een 11-7 voorsprong. Amber Jongejan kreeg vervolgens steeds meer kans om een goed tempo te spelen door de prima servicereceptie van haar teamgenoten. Lynn Delver op de diagonaal en Linda Schipper op de flanken konden naar hartenlust scoren. Dinto wist zich langzamerhand weer in kansrijke positie te manoeuvreren. Cindy Pronk hield in de eindfase het hoofd koel bij 23-23 en serveerde met een ace naar 23-24. Na een time-out nam ze opnieuw voldoende risico en door een ketser in de pass bij de Beverwijksen pakte Dinto met 23-25 de voorsprong.
Jonas leek conditioneel minder sterk in de laatste set. De spelverdeelster moest zelfs even naar de kant met kramp. Dinto was oppermachtig in de tweede helft van de set en won afgetekend met 17-25. Door de zege staat de ploeg nu nog steviger op de derde plaats.

De Nijs/Dinto H1

Wervershoof - De volleyballers van De Nijs/Dinto hebben twee punten aan het duel met VVW overgehouden. Door dit 3-2 resultaat heeft de Warmenhuizer selectie de vierde positie in de promotieklasse behouden.

Volgens spelverdeler Sander van den Berg, door de afwezigheid van de vaste man Nikolajev Ligthart op die positie, was de start dramatisch. „Het was gewoon tranentrekkend slecht. De passing en opslag liep voor geen meter en als de bal aan het net kwam werd hij wild meters uit geslagen.” Pas in de derde set begon het te lopen bij Dinto. Klaas de Boer, met een servicereeks van acht punten en Joost van den Berg kwamen succesvol binnen de lijnen. Ook Djerry Tervoort maakte een uitstekende entree. George Nieuwland en Sjors Dekker waren daarnaast door het centrum aanvallend prima op dreef. VVW werd gedwongen tot veel onnodige fouten. In de vijfde set kwamen de bezoekers een 5-0 achterstand en een 8-3 veldwissel niet meer te boven. Setstanden: 25-18; 25-15; 16-25; 19-25; 15-12.