Bejo/Dinto doet goede zaken voor het klassement

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Warmenhuizen-  De volleybalsters van Bejo/Dinto hebben goede zaken gedaan voor het klassement. Door een 3-1 overwinning op het Oostzaanse Compaen pakte de ploeg vier punten. Vives ging opmerkelijk genoeg onderuit tegen Simokos en daardoor is de Warmenhuizer formatie tot op vijf punten genaderd.

Dinto kon met een goed gevoel aan het duel beginnen. Het team had een uitstekende prestatie geleverd bij Jonas en daardoor veel vertrouwen getankt. Ook prettig was de aanwezigheid van de na een lange vakantie teruggekeerde Misha Nannes, de geroutineerde kracht voor het centrum. Een minder goed bericht was het door ziekte afhaken van stopper loopster Indra Top, zodat er voor die positie geen wisselmogelijkheden beschikbaar waren.

Compaen kwam met een gretige en voltallige selectie de Doorbraak binnen. De Oostzaansen zijn in een nieuwe samenstelling begonnen aan een avontuur in de derde divisie. De net als Dinto jeugdige selectie behaalt vooralsnog wisselvallige resultaten en wilde meerdere punten pakken om afstand te houden van de onderste regionen.

In het eerste duel, dat Dinto met 0-4 won, was het verschil in service en passing beslissend. Ook nu bleek dat deze spelonderdelen cruciaal zouden zijn. Amber Jongejan sloeg met een harde diagonale opslag het eerste gaatje: 11-7. Een kill-block van Renske Meijer zette een 13-8 stand op de borden. De voorsprong verdween door veel passfouten: 15-15. Goede smashes van Linda Schipper en Cindy Pronk en een prima blokkering van Luka Peters zorgde weer voor een veilige marge: 21-18. Beide partijen behaalden vervolgens de side-outs, zodat Dinto met 25-21 de eerste set binnenhaalde.

De thuisclub ging met Misha Nannes voor het eerst weer in de basis goed verder. Lynn Delver scoorde een lekker punt met de opslag en Linda Schipper liet dat door een lange serie volgen. Bij een 12-5 stand kwamen Fleur Burger en Sammie Poel binnen de lijnen. Dinto liep goed door naar een 21-12 voorsprong. Op dat moment kwam de klad erin. Geen pass kwam meer aan en Compaen leek te geloven in een goede afloop. Aanvallend was er geen succes. Net op tijd herpakte Dinto zich. Sammie Poel smashte hard het bevrijdende punt binnen: 25-20.

Dinto kon in de derde set niet overtuigen. Het spel was te voorspelbaar en de blokkering en lage verdediging van Compaen kon zich hier prima op instellen. De thuisploeg had deze set daardoor niets in te brengen. De bezoeksters speelde va banque en daardoor lukte aanvallend alles. Met 18-25 was er aansluiting. Dinto liet zich echter in de vierde set niet meer verrassen. De serviecdruk werd opgevoerd en daardoor werd het klassenverschil weer blootgelegd. De coaches van Compaen probeerden met wissels het tij te keren, maar zagen hun ploeg nog maar sporadisch door komen aan het net. Alleen de geraffineerde doortikbal van de uitstekende spelverdeelster oogstte succes. Dinto gooide alle remmen los en zegevierde ruim met 25-16 en hoopt in de bekerkwartfinale van aanstaande woensdag tegen Gemini/S de lijn voort te zetten en vervolgens in maart de aansluiting te behouden met de top twee in de derde divisie. Een tweede plaats geeft recht op promotiewedstrijden.