Dames 2 haalt verrassend uit naar Smashing'72

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Warmenhuizen -  In een uitstekende wedstrijd heeft Dinto 2 verrassend uitgehaald naar Smashing ’72 uit Diemen. De bezoeksters konden bij winst een gooi doen naar de titel in de promotieklasse, maar zagen deze kans in rook opgaan door de dadendrang van de Warmenhuizer dames

Smashing ging met een twaalfkoppige selectie vol elan de strijd aan, wetende dat door het opmerkelijke verlies van koploper Amsterdam de eerste positie weer binnen bereik was. Het had echter buiten de kracht van Dinto gerekend. Coach Hans Nijhuis was na afloop euforisch over de prestatie van zijn ploeg. „We hebben met een volledige selectie een prima wedstrijd gespeeld. En daar zag het de eerste set bij een 3-13 achterstand totaal niet naar uit. We zijn in dat deel als het ware uit de dood herrezen.” Nadat deze set met 25-21 was binnengehaald, liet Dinto het volgende speldeel met 17-25 aan Smashing.

Vervolgens zag Nijhuis zijn ploeg op alle fronten uitblinken. „Het midden met Lauren Stam en Nienke Schut was zowel in de defensie als aan het net dodelijk. Ze hadden op de flanken totaal geen verweer tegen de harde smashes van Inge Ligthart en Simone van Haneghem. Ook de dubbele wissel werkte perfect. Lian Jongejan gaf fraaie set-ups aan Ysabel Maréchal, die op dat moment als aanvalster de ballen snoeihard er in beukte.” Dinto pakte met een goede opslagreeks van Lois Duif in de slotfase nipt de derde set met 25-23. In het vierde deel, met een prima Anne Schulte binnen de gelederen, werd Smashing volledig weggespeeld:25-15.