Meisjes C knap vijfde in de finale van het Open NK

bron: Schager Courant; foto's Ronald Hoogendoorn

  • Nojk Wognum 0
  • NOJK Wognum 1
  • NOJK Wognum 2
  • Nojk Wognum 3
  • NOJK Wognum

Gepubliceerd:

Wognum - De meisjes C selectie van volleybalvereniging Dinto heeft uitstekend gepresteerd in de finaleronde van het Open NK. De ploeg kwam uiteindelijk één setpunt tekort om zich te plaatsen voor de kruisfinale.

Na een wat nerveuze start kwam Dinto tegen VV Harderwijk op dreef. Noëlle Ligthart gaf panklare set-ups aan Floor Wilkens en Kim Goudsblom door het centrum. Indy Pronk onderscheidde zich in het achterveld met fraaie reddingen. Met een harde smash van Jade Goudsblom werd de eerste set binnengehaald:25-17.

In het tweede deel speelde de Warmenhuizer selectie overdonderend. De passing van Senna Snijders en Indy Goemans was loepzuiver. VVH moest door de flinke servicedruk veel uitwijken naar de flanken en de verdediging van Dinto stond als een huis. Met enkele rake klappen van Brecht Meijer was de set met 25-7 gespeeld.

Vervolgens stond Next Volley Dordrecht op het programma en bleek met 25-20 en 25-19 te sterk. Dinto had tegen Apollo uit Borne één set nodig voor de kruisfinale. De ploeg was volledig gelijkwaardig, maar moest uiteindelijk met 25-23 en 25-22 capituleren.

Zo werd het Open NK met een prima vijfde plaats afgesloten. In juni kan het team zich nogmaals opmaken voor de finale van het NK.Op dit Gesloten NK komen ze, als kampioen van de Topklasse A, uit tegen de drie andere kampioenen van de landelijke Topklasses.