Mannen De Nijs/Dinto brengen Jonas/Croonenburg zeldzame nederlaag toe

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Warmenhuizen - In een spectaculair duel hebben de volleyballers van De Nijs/Dinto de lijstaanvoerder Jonas/Croonenburg een zeldzame nederlaag toegebracht. De thuisploeg kon een 0-2 achterstand ombuigen tot een verdiende 3-2 zege. De vrouwen van Dinto 3 deden titelpretendent Compaen wankelen, maar moesten uiteindelijk toch een 1-3 nederlaag toestaan.

Jonas/Croonenburg, een fusieteam dat meerdere ex-divisiespelers herbergt, was met een voltallige twaalfkoppige selectie en veel publiek afgereisd om de benodigde punten te behalen voor het kampioenschap. Als de Beverwijkers twee sets zouden winnen, was dat genoeg voor de bloemen. Dinto was de eerste twee sets niet bij machte om de enerverende lange rally’s tot een goed Warmenhuizens einde te brengen en met tweemaal 16-25 was de titel voor Jonas/Croonenburg. Hierna wisselde de Beverwijkse coach enkele basisspelers en Dinto profiteerde, met Sander van den |Berg in de spelverdeling aan het roer, met 25-19 gretig. Jonas had inmiddels in de gaten, dat de ploeg de zege door de handen zou laten glippen en bracht de basis terug. Dinto was echter ontketend en maakte met een fantastische servicereeks van George Nieuwland een verrassend einde aan het duel door met 25-16 en 15-12 te winnen.


Dinto DS3 - Compaen DS2
De dames van Dinto 3 hadden tegen Compaen alle kansen, maar lieten in de slotfase van twee sets door missers in de passing en aanval de Oostzaansen ontsnappen. In de laatste set viel wel alles op zijn plaats en pakte de ploeg van coach Bob Versteegh door collectief goed verdedigen een verdiend punt. Setstanden:23-25;16-25;29-31;25-21.