Wedstrijden Dinto teams DS1, DS3 en H1 afgelopen weekend

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Bejo/Dinto DS1  - Simokos DS1

Warmenhuizen - Met een enorme overmacht hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto de derby met het Bovenkarspelse Simokos gewonnen:4-0.

De wedstrijden tussen Dinto en Simokos staan altijd garant voor een hoop spanning. Ook nu leek het de eerste set een enerverend duel te worden. De ploegen gingen vol van start. Simokos pakte door een flinke servicedruk een 3-7 voorsprong. Dinto repareerde de achterstand door een kill-blok van Misha Nannes en aanvallende scores van Linda Schipper en Sammie Poel. Door de strakke opslag van Indra Top pakte Dinto de eerste voorsprong:11-8. Beide partijen gaven elkaar vervolgens geen duimbreed toe en het resulteerde in een spannende slotfase. Amber Jongejan speelde op tempo de Bovenkarspelse blokkering uitelkaar en Linda Schipper en Renske Meijer velden het vonnis:25-23.
Met Cindy Pronk binnen de lijnen ging Dinto goed door. Simokos kon bijbenen tot 7-6, maar op dat moment werd een lange servicreeks van Linda Schipper de ploeg fataal. Alle rally’s, met een ongenaakbare Misha Nannes aan het net, vielen in het voordeel van de thuisploeg. Pas bij een 16-6 stand kon de tegenstander weer de side-out binnenslepen. Dinto was echter oppermachtig en won de set met 25-11.
Waar door iedereen rekening mee gehouden werd, een wederopstanding van het normaal gesproken taaie Simokos, werd dit niet bewaarheid. Met een harde smash van Lynn Delver kwam Amber Jongejan bij een 2-2 stand aan de opslag. Coach Wim Knip van Simokos probeerde met wissels en time-outs het ritme te breken, maar zag zijn team pas bij een ontluisterende 15-2 stand de opslag terughalen. Dinto kon door de prima passing van Pernilla Boersen de set met 25-14 rustig uitspelen.
Ook daarna was er sprake van een zeer ongelijke strijd. De servicedruk was immens. In de rally konden Cindy Pronk en Misha Nannes prijsschieten. Met 25-14 ging ook dit deel ruim naar Dinto.Wim Knip van Simokos was een illusie armer. „We konden ons niet onder de druk van hun opslag uitspelen. We hebben de hele week nog met hun type speelbal geoefend om ons goed voor te bereiden met de passing op hun floateropslag. Het heeft helaas niet mogen baten, ze waren veel te sterk.” Door de volle winst draait Dinto prima mee in de top vier van de derde divisie.
Volgende week staat de laatste wedstrijd tegen de nummer twee VIVES uit IJsselstein op het programma. Op 12 mei speelt het team de bekerfinale tegen het Scheveningse Kalinko in Wijk bij Duurstede.


Wham Wham H1 - De Nijs/Dinto H1
Zwaag -  De volleyballers van de Nijs/Dinto hebben met een onderbezette zeskoppige selectie van het lager geklasseerde Wham Wham verloren:1-3.

Sander van den Berg, die door de afwezigheid van Nikolajev Ligthart als spelverdeler fungeerde, kon zich berusten in de uitslag.”Doordat we een middenspeler tekort kwamen waren we gedwongen om boerenkoolvolleybal te spelen. We moesten de pass naar het midden brengen en ik had als spelverdeler dan twee opties op links- en rechtsvoor. Het pakte niet verkeerd uit, maar de eerste drie sets waren we slordig in de afwerking. Met een sublieme Pim van der Aa aan het net redden we in de vierde set de eer.” Setstanden: 25-19;25-19;25-20;21-25.


Wham Wham  DS1 - Dinto Ds3
Zwaag -  De dit seizoen in de promotieklasse debuterende ploeg van Dinto 3 staat op een zesde plaats en zal daardoor ook volgend jaar op dit hoge niveau acteren. Wham Wham had dit duel voor handhaving grote belangen en troefde Dinto 3 met 3-1 keihard af.

Aanvoerster Denise Goemans zag haar team goed uit de startblokken komen. „We serveerden in de eerste set prima. Lynn Ooijevaar had een sterk blok en Indy Goemans bracht de passing zuiver naar Fleur Burger. Nadat we deze set gewonnen hadden werden we steeds verslagen door tactische ballen van Wham Wham. Wij speelden deze ook, maar ze werden keer op keer afgefloten door de scheidsrechter. Het bleef dus helaas bij één set.” Setstanden:20-25;25-18;25-20;25-17.