Winst voor Dinto teams in Bekerfinales

bron: Schager Courant

  • De succes teams DS1 en MB1
  • Ds1 met de beker
  • Beker is binnen !
  • beker D1
  • Beker aktie 1
  • Beker aktie 2
  • Beker aktie 3
  • Beker aktie 5

Gepubliceerd:

Wijk bij Duurstede - Dinto heeft de uitstekende traditie bij bekerfinales doorgezet. De dames van Bejo/Dinto maakten binnen het uur korte metten met de vooraf hoog ingeschatte hoofdmacht van het Schevingense Kalinko: 3-0. Op het naastgelegen veld waren de meisjes B tegen dezelfde vereniging prima op dreef en konden na de 3-1 zege eveneens de beker in ontvangst nemen

De aanloop naar deze finale was al bijzonder. De jeugdige selecties van Dinto deden mee aan een meerdaags internationaal toernooi in Doezum in de provincie Groningen. De damesselectie had hier goed partij gegeven aan teams die in de top- en eerste divisie uitkomen. Ook de meisjes B selectie was daar present. Nadat de laatste wedstrijden ’s middags gespeeld waren, gingen de teams op weg naar Wijk bij Duurstede. Ondanks de vermoeiende dagen bleek Dinto messcherp.

Kalinko, kampioen van de andere derde divisie, werd met veel servicegeweld van Amber Jongejan direct zwaar onder druk gezet. In de rally waren Cindy Pronk en Sammie Poel trefzeker. Ook Renske Meijer zette veel punten op de borden met haar eerste tempoballen. Kalinko kon maar sporadisch haar gevreesde omloopaanval spelen. Bij Dinto was daarentegen de passing van Pernilla Boersen en Linda Schipper prima. Amber Jongejan varieerde er lustig op los met haar set-ups en met 25-16 deelde Dinto een fikse dreun uit. Op volle kracht ging de ploeg verder. Via goede serviceseries van Linda Schipper en Sammie Poel en sterk gevarieerd aanvalsspel van Misha Nannes en Cindy Pronk liep Dinto uit naar 18-9. De coach van Kalinko probeerde met wissels zijn ploeg op de rails te krijgen, maar snoeiharde smashes van Linda Schipper bezorgde de Warmenhuizer selectie het setpoint. Met een ace maakte zij het vervolgens af: 25-13. Met Luka Peters en Lynn Delver succesvol binnen de lijnen ging het team op volle vaart door. Na de eclatante 25-14 setwinst ging de beker terecht naar Dinto.

De meisjes B met coach Bas Willemstijn ging prima van start. Lois Barsingerhorn kon door goede passing van Lotte de Nijs en Robin Blankendaal haar aanvalsters op tempo aanspelen. Janthe Opdam en Rosa Entius stonden vaak één op één tegen de blokkering. Na de eerste setwinst (25-17) ging de ploeg goed door.

Maren Heiligers en Noëlle Wempe wisten door het centrum de zwakke punten in de defensie van Kalinko uit te buiten. Dinto pakte de set met 25-19 en leek op rozen te zitten. Het eveneens sterke Kalinko kwam ondanks goede treffers van Suuz Berkhout en ijzersterk verdedigen van Robin Blankendaal terug in de wedstrijd: 22-25. Het bleek een korte Scheveningse opleving.

Dinto vocht voor elke bal en won bijna alle lange rally’s. Zus Willemstijn velde met machtige services het vonnis en met 25-15 was de bekerwinst een feit. Dinto heeft nu zeven bekerfinales op rij gewonnen