Jeugdnieuws Jeugd B

 

Bekerfinale MB1 - Taurus MB1
14-5-2016
VIANEN - De meisjes B selectie van Dinto hebben historie geschreven. De volleybalsters hebben voor de derde keer op rij de beker en daarmee de dubbel gewonnen. Taurus werd met prima spel na een 0-1 achterstand op de knieën gedwongen:3-1.
Na twee gewonnen bekerfinales en kampioenschappen van de groep die inmiddels tot de A jeugd behoort, was het voor de eerstejaars B selectie van Dinto de zware opgave om deze lijn voort te zetten. Het team van coach Bob Versteegh had zich inmiddels in de competitie door een kampioenschap in de Topklasse geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap, maar was daarnaast uiterst gemotiveerd om de dubbel te halen. Misschien dat er daardoor aanvankelijk te veel spanning lag in het spel van de Warmenhuizensen. Dinto kwam door forse servicedruk van de spelverdeelster van Taurus direct met 6-0 achter. Door uitstekend aanvalsspel van Nikki Landman, die zich als absolute uitblinkster zou ontpoppen, kwam het team prima terug. Een serviceserie van Denise Goemans bracht de ploegen in evenwicht. Toch liep de tegenstander uit Houten weer uit. Dinto kon de achterstand nier meer repareren:20-25.  Met Jamilla Mosch op de positie van Jorunn Geerdink startte Dinto prima in het tweede deel. Fleur Burger kon prima variëren door de zuivere passing van de libero Jente Schrieken. Linda Schipper en Nikki Landman stonden aan het net daardoor vaak één op één en met een dikke 25-11 was er evenwicht. Een lange serviceserie van Lynn Ooievaar tilde Dinto in het derde deel in een zetel. Taurus had speciaal voor deze wedstrijd sterke speelsters meegenomen uit hogere seniorenteams, maar dat mocht niet baten. Met 25-14 was er nog maar één set nodig voor de bekerwinst. Dinto hield het hoge niveau vast en met 25-21 ging de beker terecht naar Warmenhuizen.

 


Dinto MB1 kampioen topklasse

De MB1 is kampioen geworden in de topklasse . Afgelopen vrijdag ,15-4-2016, zijn ze thuis in het zonnetje gezet, want ze waren al kampioen omdat Irene punten liet liggen tegen VCS en VV Keistad. 2 wedstrijden voor het einde zijn ze dus al zeker van de titel. Dit is als eerstejaars B team heel knap en dit ook zelfs zonder een wedstrijd te verliezen. 1 set is er maar verloren.

B1 mag nu naar het gesloten NK. (Hier plaatsten ze zich overigens al elk jaar voor, al vanaf niveau 6 bij de mini’s) De NGJK is op 28 mei in Emmeloord.

Jorunn Geerdink, Nikki Landman, Jamilla Mosch, Linda schipper,Fleur Dekker, Denise Goemans, Lynn Ooijevaar, Jente Schrieken. Met coach Bob Versteegh

Leeftijdsgrenzen Jeugd B 2015-2016

geb. op of na 1-10-1999

Leeftijdsgrenzen jeugd B 2016-2017

Op of na 1-10-2000
 

 

 

After movie Portugal 2015 DINTO meiden B