Voorbeschouwing Divisie 2008-2009

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – Zaterdag starten de nationale volleybalteams met de traditionele eerste bekerronde. Dit seizoen komen beide hoofdmachten van Dinto uit in de tweede divisie. In de eigen sporthal de Doorbraak zal de voorronde van de beker in een poulevorm een prima graadmeter zijn voor de reguliere competitie.

Na het overtuigende kampioenschap in de regiodivisie mogen de volleybalsters van Bejo/Dinto het dus weer een treetje hoger proberen. Trainer/coach Rick Breeuwer heeft er alle vertrouwen in. We hebben een homogene ploeg en zijn in de breedte behoorlijk versterkt. In het Dintotoernooi versloegen we Simokos, dat uitkomt in de eerste divisie en ook de sterke concurrent Zaanstad. Van VC Sneek  kwam Floortje Kok over. Een sterke aanvalster met ervaring op het hoogste volleybalniveau. Op de middenpositie kent Dinto nog wat problemen. Linda van Dijk verhuisde naar het reserveteam en Nikki Meijer is geblesseerd. “We moeten dus creatief zijn en spelen in een zogenaamde driehoek, waarin buitenspeelsters om en om de centrumpositie invullen, wat dus onlangs prima uitpakte. Het streven naar een eindklassering in het linkerrijtje lijkt mij een prima optie.”

Selectie Bejo/Dinto: Geertje de Groot; Ysabel Maréchal; Esther Smit; Nikki Meijer; Bianca Stoop; Inge Ligthart; Simone van Haneghem; Els Stoop; Akke-Nelda Brouwer;Floortje Kok.

De mannen van De Nijs/Dinto sloten als debutant in de tweede divisie het seizoen met een achtste plaats uitstekend af. Die klassering behoort volgens de nieuwe coach Wim Moorman ook dit jaar minimaal tot de mogelijkheden. “We hebben geen blessures en zijn met Rick van Broekhoven flink versterkt.” De nieuwe middenman speelde vorig seizoen in de B-League bij Zaanstad en besloot na een verhuizing naar Heerhugowaard de stap naar Dinto te maken. In de voorbereiding wonnen de Warmenhuizers van VVH, Croonenburg en Madjoe, allen tweededivisionisten, dus ook bij de mannenselectie is de stemming hoopvol. Op de spelverdelerspositie is door de blessure van Ruben Verheul alleen Sander van den Berg beschikbaar, zodat Moorman een beroep zal moeten doen op spelers uit het tweede team in geval van nood. Voor de overige plekken is voldoende bezetting. Waarschijnlijk zal oud Dinto-speler Wouter Dijkstra de gelederen op de liberopositie komen versterken.

Selectie De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Joost van den Berg; George Nieuwland; Eric Slagter; Charles Bos; Jurgen van Baar; Erik Mulder; Rick van Broekhoven; Wouter Dijkstra; Emiel Tesselaar; Cees Schuit.