Heren en Dames 1 zijn bekernederlaag snel vergeten.

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – De bekernederlagen van vorige week zijn door de hoofdmachten van Dinto met fraaie overwinningen naar de achtergrond gedrukt. De volleybalsters van Bejo/Dinto boekten in een enerverend duel een fraaie 3-2 zege op Abcoude. De confrontatie van de mannen van De Nijs/Dinto met het Enkhuizer Madjoe resulteerde in een overtuigende volle winst voor de thuisploeg: 4-0.

Dames 1
In de eerste set was Abcoude door het tekort aan servicedruk in staat een heel snel aanvalsspelletje neer te zetten en liet de ploeg van Rick Breeuwer aan het net kansloos:20-25. Vervolgens nam de thuisploeg meer risico met de opslag.  Simone van Haneghem haalde bovendien met haar gevarieerde aanval steeds de side-out binnen. Nikki Meijer werd door Ysabel Maréchal veelvuldig bediend en kapte de ballen handig langs de centrumblokkering.  Met tweemaal 25-19 kwam Dinto op voorsprong. Abcoude speelde vervolgens handig in op de lacunes in de defensie en sleepte er met 17-25 een vijfde set uit. Bij een 7-11 achterstand leek Dinto de wedstrijd uit handen te geven. Aangemoedigd door een fel thuispubliek ontspon zich evenwel een fantastisch schouwspel. Een serviceserie van Esther Smit bracht de spanning terug:11-11. In deze fase bewees Inge Ligthart haar grote waarde. Vanuit alle standen was de buitenaanvalster ongenaakbaar aan het net en bracht de Doorbraak in extase: 18-16.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Geertje de Groot; Inge Ligthart; Akke Nelda Brouwer; Floortje Kok; Simone van Haneghem; Nikki Meijer; libero Els Stoop.

Heren 1
De mannen van Wim Moorman lieten een uitstekend niveau zien. Joost van den Berg excelleerde het gehele treffen op de liberopositie.  Coach Peter Broekstra van Madjoe moest na een afstraffing in de eerste set zijn routine op laten draven. Het maakte echter weinig verschil. Jurgen van Baar en Charles Bos scoorden honderd procent op de flanken. De blokkering van George Nieuwland en Rick van Broekhoven stond als een huis. Erik Mulder pakte veel punten met de sprongfloater. Moorman liet in het vierde deel Cees Schuit de lijnen uitzetten. In het centrum maakte Emiel Tesselaar zijn opwachting. Dinto stoomde door en genoot zichtbaar van de eclatante zege op de eeuwige Enkhuizer rivaal. Setstanden: 25-15; 25-15; 25-19 en 25-18.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Jurgen van Baar; Rick van Broekhoven; Charles Bos; Erik Mulder;George Nieuwland; libero Joost van den Berg.