Bejo/Dinto trakteert Reflex op 3-2 nederlaag

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – In een wisselvallig maar boeiend treffen hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto concurrent Reflex uit Kampen op een 3-2 nederlaag getrakteerd.
 
De spanning in de tweede divisie bij de dames is inmiddels enorm toegenomen. De laatste weken laten de topploegen veel punten liggen en daardoor doet Dinto nog volledig mee in de strijd om de titel. Coach Rick Breeuwer zag Reflex als de lastigste opponent van de resterende vier duels. Door de blessure van Akke Nelda Brouwer en de nog niet geheel herstelde Esther Smit had Breeuwer een beroep gedaan op oud eersteteamspeelster Josien Oud voor de centrumblokkering. Dinto begon prima. Ysabel Maréchal zette de passing van de tegenstander met een strakke diagonale floateropslag flink onder druk. De rallyballen waren een prooi voor Floortje Kok. Bianca Stoop en Els Stoop leverden prima passes af. Nikki Meijer kwam goed door in het centrum en pakte drie harde smashes in de lage verdediging op. Alles klopte bij de thuisploeg. Een fraaie omloopbal van Esther Smit zette een 17-10 stand op het bord. Met een excellerende Floortje Kok achter de driemeterlijn pakte Dinto overtuigend het eerste deel: 25-15. Vervolgens tapte Reflex uit een totaal ander vaatje. Er werd gekozen voor slimme tactische plaatsballen afgewisseld met harde smashes in de hoeken. Ook met de opslag namen de bezoeksters enorme risico’s. Het pakte voor Dinto ontluisterend uit: 10-25. Uiterst verrassend herstelde de formatie zich echter uitstekend. Reflex bleef de defensie bestoken met geplaatste ballen, maar Dinto had zich er beter op ingesteld. Simone van Haneghem dook twee korte ballen achter de blokkering op en Floortje Kok ramde het leer genadeloos terug. Dinto straalde vechtlust en kracht uit. Reflex kon minder servicedruk genereren en nadat Breeuwer Josien Oud ingebracht had, denderde de Warmenhuizer equipe over de gasten heen: 25-15. Dinto zakte weliswaar niet terug naar het bedenkelijke niveau van de tweede set, maar erg verheffend kon het optreden in het vierde deel niet genoemd worden. Bij een 13-13 stand kwam de ploeg een tweemansaanvalsrotatie niet door en gaf de tegenstander door matig blokkeren en verdedigen vleugels. Even leek de ploeg onder leiding van Simone van Haneghem nog op te veren, maar knullige opslagfouten deden de Warmenhuizer aspiraties verbleken:20-25. Weer wist Dinto daarna een nieuw elan te etaleren. Floortje Kok speelde aanvallend fantastisch en met een kill-block van Nikki Meijer zat de thuisploeg op rozen:6-1. Toch liet de ploeg de teugels even vieren en pas bij een 6-6 stand doorbrak Bianca Stoop de impasse met een geweldige uithaal op links. De 8-6 veldwissel kreeg een prima vervolg. Beide teams vochten voor wat ze waard waren en een omloopbal van Esther Smit kwam op het juiste moment: 12-10. Reflex krabbelde nog even terug, maar een slimme doortikbal van Ysabel Maréchal en een keiharde smash op rechtsvoor van Simone van Haneghem bracht Dinto de bevrijdende zege:15-13. Dinto staat nu op slechts vijf punten van Abcoude en Deventer, met nog drie relatief eenvoudige duels voor de boeg. Voldoende munitie voor een spetterend slot van de competitie derhalve.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Esther Smit;Ysabel Maréchal;Simone van Haneghem;Nikki Meijer;Floortje Kok;Bianca Stoop; libero Els Stoop.