Bejo/Dinto speelt pd wedstrijd tegen Dio/Oosterwolde.

woensdag 29 april om 19.30 uur in de Doorbraak

Het heeft even geduurd en het was nog even onzeker maar woensdag 29 april zal het gaan gebeuren. Dames 1 zal om 19.30 uur aantreden tegen Dio uit Oosterwolde voor het promotie degradatie duel voor een plekje in de 1e divisie. De wedstrijd zal gespeeld worden in sporthal de Doorbraak te Warmenhuizen.

In de reguliere competitie eindigde de dames op een knappe 3e plaats, wat normaliter geen recht geeft op pd. Maar door het niet (willen) promoveren van het op de eerste plaats geëindigde Abcoude kwam daar de kans als nog.
Maar het team heeft er evengoed nog lang over na moeten denken of ze wel pd wedstrijden zouden gaan spelen, zegt coach Rick Breeuwer. Voor het komende seizoen zullen er 4 (dragende) speelsters afscheidt nemen van het team. Hoe het er nu naar uit ziet worden deze plekken opgevuld met talentenvolle speelsters, wat natuurlijk goed is voor de doorstroming. De vraag is dan natuurlijk wel of je met zoveel jonge speelsters (eventueel) in de 1e divisie moet gaan spelen?  Uiteindelijk ging “de wil” boven het verstand en krijg je deze kans niet ieder jaar, dus hebben we besloten er voor te gaan.

Uiteraard is het nog niet zover en zal er eerst om gespeeld moeten worden tegen Dio wat dit seizoen uitkwam in de 1e divisie. Dit team is een klein beetje “ongelukkig” in deze pd situatie terecht gekomen. In de laatste competitie ronde wisten zij zelf niet te winnen, maar zagen directe concurrent dat wel doen en nog wel tegen de nummer 2 SoVoCo uit Soest.
Dio zal dus extra gebrand zijn om te winnen om zo lijfsbehoud voor de 1e divisie veilig te stellen. Een heel andere uitgangspositie dan die van Dinto die deze pd wedstrijden zien als een “toetje” op een nu al geslaagd seizoen.