Bejo/Dinto volgend seizoen in de 1e divisie

bron: Schager courant

OOSTERWOLDE – De volleybalsters van Bejo/Dinto zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. De ploeg van Rick Breeuwer had na de voorspoedig verlopen thuiswedstrijd (3-1 winst) tegen Bank Bercoop/Dio twee sets nodig en pakte deze gedecideerd. Nadat de buit binnen was, gaven de Warmenhuizer vrouwen de zege alsnog aan de Friese eerstedivisionist: 3-2.

Dit verlies kon de pret niet drukken bij Dinto. Het was dan ook een prestatie van formaat. In twee opvolgende seizoenen promoveerde de ploeg op overtuigende wijze. Een team uit een klein dorp bereikte na jaren weer het ongekend hoge eerstedivisieniveau waar over het algemeen teams uit grote steden te vinden zijn. Waar andere topverenigingen uit de regio, zoals als Croonenburg,Zaanstad en Madjoe bij de dames inmiddels naar de regiodivisie en zelfs promotieklasse afgezakt zijn, maakte Dinto dus gestaag een gang omhoog. De ploeg liet ook in dit PD-duel zien met het niveau mee te kunnen. Rick Breeuwer startte met Irene Bos in het centrum en dat bleek een gouden greep. Met een formidabele omloop zette zij direct het eerste punt op de borden. Ook haar service en blokkering leverde veel directe scores op. Dio had de rotaties, waarin haar uitblinkende linkshandige middenspeelster aan het net stond, steeds een zekere side-out. Dinto profiteerde van de andere drie zwakke rotaties. Bovendien was het gevaar met Simone van Haneghem en Floortje Kok op de flanken veel beter verdeeld. Bij een goede passing deden daarnaast Esther Smit en Irene Bos als koele afmakers in het centrum een duit in het zakje. Door direct de eerste set met 17-25 te pakken, kwamen de bezoeksters in een zetel. Het veelkoppige meegereisde gezelschap rekende zich al rijk. Dio zou de volgende drie sets dik moeten winnen om het lijfsbehoud nog veilig te kunnen stellen. In het tweede deel leek de thuisploeg opeens deze ontsnappingsclausule te omarmen. Met een 20-7 stand was het voordelige setcoëfficiënt van Dinto als sneeuw voor de zon verdwenen. Breeuwer bracht echter Josien Oud en Geertje de Groot binnen de lijnen. Het ritme van Dio werd door de andere speelwijze verstoord. Dinto sprokkelde veel belangrijke punten en verloor slechts met 25-18. Vervolgens speelde de Warmenhuizer formatie een hele goede set. Esther Smit maakte enkele kill-blocks. Josien Oud scoorde lastige rallyballen. Mooie reddingen van Bianca Stoop werden keihard afgerond door Simone van Haneghem. Dio knokte voor wat het waard was, maar moest met 20-25 de set aan de bezoeksters laten. De ontlading was enorm. Dinto was gepromoveerd en kreeg minutenlang een staande ovatie van de meegereisde fans. Vervolgens vloeide de spanning uit de speelsters weg. De scherpte was verdwenen en Dio maakte met 25-16 gelijk. In het beslissende vijfde deel leek Dinto met een 3-8 veldwissel de zege veilig te stellen. Opportunistisch serveren van de thuisploeg gekoppeld aan slordig Warmenhuizer netspel deed de set echter alsnog kantelen: 15-13. Lang werd er door Dinto niet stilgestaan bij het verlies. De ploeg liet zich door voorzitter Bobbes de Ruyter in de bloemen zetten en keek al met genoegen uit naar het spelen volgend seizoen op een hogere trede.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Ysabel Maréchal; Simone van Haneghem; Irene Bos; Floortje Kok; Bianca Stoop; Esther Smit; libero Els Stoop.