Overwinning voor De Nijs/Dinto H1

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – Een overwinning was voor de volleyballers van De Nijs/Dinto na de twee recente nederlagen dringend gewenst en tegen het hoger geklasseerde SDS kwamen de verlossende punten inderdaad binnen: 3-1.

Op één mindere set na was de formatie van Geco Verblaauw heer en meester. Hij had zijn ploeg op enkele plekken gewijzigd en dat bracht gelijk resultaat. Middenman Rick van Broekhoven genoot van het spel van zijn teamgenoten: “Erik Mulder had aangeboden om de door de blessure van Johannes Buter vacante liberopositie op te vullen. Doordat Joost van den Berg ook in de basis stond hadden we een passing om van te smullen. Sander van den Berg kon een hoog tempo spelen en daardoor was de side-out een zekerheidje.” Jurgen van Baar, net hersteld van een zware achillespeesblessure, excelleerde het gehele duel op de buitenkant. Het betekende voor de Dirkshorner een absolute bevrijding. “Vorige week had ik al wat ballen geslagen, maar toen liep het nog niet. Nu stond ik ze er ouderwets in te beuken en na acht maanden revalideren voelt dit als een ultieme beloning.” Dinto pakte met een ijzersterke Neal Blom in het centrum en aan de opslag eenvoudig de eerste twee sets: 25-18 en 25-16. Daarna zag Verblaauw zijn ploeg flink terugvallen. “We kwamen op een 1-5 achterstand en hobbelden lang achter de feiten aan. Ik heb Wessel Blom toen ingezet en die pakte het goed op. Cruciaal was helaas daarna de service op 22-22 van SDS, die uitging, maar net de voeten van de wegspringende Jurgen van Baar raakte.” Na de 23-25 aansluitingsset kwam de thuisploeg weer op stoom. Charles Bos scoorde veel directe punten en met 25-17 was de zege een feit.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Jurgen van Baar; Neal Blom; Charles Bos; Joost van den Berg; Rick van Broekhoven: libero Erik Mulder.