Joop Alberda in Warmenhuizen

ingevoerd op 28-11-2009

Gisteravond hebben in het Warmenhuizer Dorpshuis zo’n zestig mensen, sponsors, leden en andere belangstellenden, genoten van Joop Alberda, de beste Nederlandse volleybalcoach ooit. Met veel humor en zelfspot vertelde hij over zijn “traject” met de lange mannen op weg naar het goud van Atlanta in 1996. Over de spelen in Sydney, waar hij als technisch directeur van NOC*NSF aanwezig was. En over zijn bewondering voor Barack Obama, van wie hij een filmpje liet zien met een gloedvol betoog vlak voor de verkiezingen en hem daarna vergeleek met onze minister president. Waarmee hij wilde uitdrukken hoe inspirerende leiders cq coaches, mensen tot een topprestatie kunnen brengen.
Na zijn vertrek bij het NOC*NSF in 2004, heeft Alberda ondermeer gewerkt voor de Russische voetbalbond en de Nederlandse volleybalbond. Als primeur voor zijn toehoorders had hij het bericht dat hij vanaf 1 januari 2010 in dienst treedt bij het ProContinental Tour team en algemeen manager wordt bij het wielerteam Cervélo met onder meer Tour de France winnaar 2008 Carlos Sastre.
Na deze inspirerende avond kan Dinto haar naam “Door Inspanning Naar de Top” in de komende 40 jaar nog meer in de praktijk gaan brengen.
Joop in het Dorpshuis Joop in het Dorpshuis