Dinto H2 slaagt er niet in punten mee naar huis te nemen

AMSTERDAM – De volleyballers van Dinto 2 hebben tegen US ondanks een behoorlijk spelniveau geen punten naar Warmenhuizen meegenomen: 4-0.

Stopperloper Sander van den Berg was desondanks niet ontevreden. “We hadden door de blessures van Jim Quant en Wouter Piersma en het terugschrijven van Pim van der Aa naar het derde team, een beperkte selectie. We zien US als een kampioenskandidaat en we konden prima partij bieden. Eigenlijk kwam deze pot wat te vroeg in het seizoen. We hadden nu beter tegen een lichtere tegenstander kunnen openen maar zo is het nu eenmaal.” Dinto had twee sets winstkansen maar liet deze onbenut. Van den Berg: “Als je in de slotfase vier keer achter elkaar uit slaat wordt het allemaal heel lastig. We maakten in de derde set nog een 17-20 achterstand goed door een prima opslagserie en kwamen op een 23-20 voorsprong. In plaats van volle bak door te slaan, sloop er angst in de ploeg en kwamen er alleen nog maar prikballen over het net. US heeft dan de kwaliteit om deze op te pikken en de wedstrijd te beslissen.” Setstanden: 25-23;25-19;28-26 en 25-22.

Beginopstelling Dinto: Nikolajev Ligthart; Djerry Tervoort; Emiel Tesselaar; Jean Dekker; Sander van den Berg; George Nieuwland.