Spannende wedstrijd in Enkhuizen voor dames 1

bron: schager courant

ENKHUIZEN – In een hele spannende wedstrijd hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto het lastige Madjoe op de knieën weten te krijgen:2-3.

Door de afwezigheid van spelverdeelster Ysabel Maréchal kwam Dinto aan de start met de jeugdspeler Amber Jongejan aan het roer. Dit pakte uitstekend uit volgens coach Geco Verblaauw. “Ga er maar aan staan. Op die leeftijd zo’n partij spelen in het hol van de leeuw. De wedstrijden tussen Madjoe en Dinto zijn altijd heel beladen. De sporthal zit daar mudvol. Op het moment dat ze moest serveren zaten ze op de ramen van de kantine te bonken, maar daar liet ze zich totaal niet door gek maken. We hadden afgesproken dat ze op een goede pass een eerstetempobal op het midden zou geven en voor de rest tweede tempo naar de flanken. Onze aanvalsters kwamen prima tot scoren en geleidelijk aan werd het spel steeds vaster.” Met een prima servicedruk kon Dinto de thuisploeg goed bijbenen en door sterk spel van Inge Ligthart in de slotfase pakte de Warmenhuizer hoofdmacht het eerste punt:25-27. De volgende set was het allemaal iets minder volgens Verblaauw. “Vooral aan het eind was het wat onstuimig. We maakten veel missers in de passing en ook werden we afgefloten voor netfouten. Ik heb nadat we met 29-27 nipt verloren Misha Nannes voor Mariska Buwalda ingebracht om proberen de blokkering te verbeteren. In deze set bleven we steeds aan de goede kant van de score en kon Simone van Haneghem uiteindelijk met harde smashes het verschil maken.” Dinto won de set met 22-25, maar kon een zwakke start in het vierde bedrijf niet meer goedmaken:19-25. Verblaauw bracht Mariska Buwalda weer binnen de lijnen en zag zijn ploeg in de beslissende vijfde set prima starten. “We waren van quitte af aan weer bij de les. Amber Jongejan speelde uitstekend en een 4-8 veldwissel wisten we uit te bouwen naar een 11-15 overwinning.”

Beginopstelling Bejo/Dinto: Amber Jongejan; Inge Ligthart; Mariska Buwalda; Nikki Meijer; Simone van Haneghem; Esther Smit; libero Pernilla Boersen.