Heren 2 wint met 4-0 van Simokos

Door overwinning bij de top drie van de promotieklasse

WARMENHUIZEN – De volleyballers van Dinto 2 hebben zich door een 4-0 overwinning op Simokos gevoegd bij de top drie van de promotieklasse. De ploeg van coach Cees Bloothooft liet in een eenzijdig duel geen spaan heen van de Bovenkarspelse hoofdmacht.

“Na een stroeve start waren we oppermachtig”, vond stopper-loper Sander van den Berg. Simokos leek aanvankelijk met punten weg te komen uit Warmenhuizen, maar vond met name uitblinker Emiel Tesselaar op het pad. Ook diagonaalspeler Jean Dekker was enthousiast over de middenaanvaller. “Emiel speelde fantastisch. Zowel in de blokkering als in de aanval was hij ijzersterk. Ze werden op een gegeven moment radeloos en probeerden te forceren in de aanval. Ook Djerry Tervoort speelde trouwens een dijk van een wedstrijd. We hoefden niet eens voluit te spelen om de sets binnen te halen.” Simokos, strijdend tegen degradatie, vocht tot de laatste snik, maar was niet bij machte de Warmenhuizer muur te slechten. Met vijf punten achterstand op een promotieplek doet Dinto nog overduidelijk mee om de prijzen. Setstanden:25-23;25-7;25-16;25-19.

Beginopstelling Dinto: Nikolajev Ligthart; Sander van den Berg; Sjors Dekker; Jean Dekker; Djerry Tervoort; Emiel Tesselaar.