Belangrijke overwinning voor Dinto mannen

bron: Schager Courant

AMSTERDAM - In een bloedstollende partij hebben de volleyballers van De Nijs/Dinto een belangrijke overwinning behaald op VV Amsterdam. De ploeg van  speler/coach Ruben Verheul verstevigde door de 2-3 overwinning de positie in de middenmoot van de promotieklasse.

”We hebben, ondanks dat we een maand niet in actie waren gekomen, een behoorlijke pot neergezet,” volgens centrumspeler Nico van der Gragt. ”We startten uitstekend en Dion Berkhout kwam er goed in op de buitenkant. Nadat we de eerste set met 18-25 wonnen, kwamen we met Guido Berkhout en Jurgen van Baar op linksvoor en Dion Berkhout op de diagonaal drie keer op setpoint,maar konden het niet verzilveren. We verloren met 29-27, maar in de derde set stelden we met Klaas de Boer als uitblinker orde op zaken en we pakten dit deel met 23-25.” Dinto speelde vervolgens rommelig en door het 25-21 setverlies kwam het op een beslissende vijfde set aan. Van der Gragt roemde de instelling in deze beslissende fase. ”We knokten voor elk punt. Door een positieve instelling van het hele team wonnen we met 11-15.”

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Ruben Verheul;Jurgen van Baar;Emiel Tesselaar;Guido Berkhout;Freek Pronk;Nico van der Gragt;libero Niels van Baar.