Bejo-Dinto dames staan met lege handen

bron: Schager Courant

AMSTERDAM - Het is de volleybalsters van Bejo/Dinto niet gelukt om de gedoodverfde kampioen US punten afhandig te maken. De ploeg van coach Geco Verblaauw kon twee sets aardig partij geven maar stond uiteindelijk met lege handen:4-0.

Stopper-loopster Inge Ligthart was niet ontevreden over het vertoonde spel. ”We hadden met elkaar afgesproken dat we zonder druk zouden spelen. We hadden namelijk tegen deze zeer sterke tegenstander niets te verliezen. Het zou alleen maar mooi zijn als we een puntje konden afsnoepen. We speelden vooral de eerste en vierde set heel behoorlijk. We kwamen zelfs in het begin op een ruime voorsprong. US was alleen heel geslepen op de momenten waar het er echt op aan kwam. Ze sloegen niet eens hard, maar wisten onze verdediging te ontrafelen met slimme plaatsballen. Ook hadden we moeite om hun boomlange blokkering te omzeilen.”Dinto verloor de eerste set uiteindelijk met 25-22 en was in de twee volgende speldelen duidelijk een maatje te klein: 25-17 en 25-12. In de vierde set bracht Verblaauw Mariska Buwalda in op de positie van Esther Smit. De centrumspeelster speelde volgens Ligthart zeer verdienstelijk. ”Mariska kwam goed door met haar aanval en we konden tot 23-23 prima bijblijven. Helaas liep ook deze set af, zoals eigenlijk het hele seizoen al gebeurt. We maken aan het eind steeds wat knullige foutjes en kunnen niet doordrukken. Ook nu trok US met 25-23 aan het langste eind. Je ziet bij ons dat we het met routine alleen niet kunnen redden. De meeste tegenstanders trainen twee tot drie keer in de week en daar komen de oudere speelsters niet bij in de buurt.” Dinto zal voor lijfsbehoud de komende twee wedstrijden eigenlijk moeten winnen om Simokos en Jonas onder zich te houden.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Geertje de Groot;Inge Ligthart;Renske Meijer;Nikki Meijer;Simone van Haneghem;Esther Smit; libero Pernilla Boersen.