Croonenburg H1 - De Nijs/Dinto H1

Bron: Schager Courant

CASTRICUM - In een boeiend duel hebben de volleyballers van De Nijs/Dinto het nipt af moeten leggen tegen de hoofdmacht van Croonenburg. De formatie van Cees Bloothooft verspeelde hierin een 1-2 voorsprong en liet de thuisploeg in de vijfde set ontsnappen:3-2.

”Ik heb een dubbel gevoel bij deze wedstrijd”, was de conclusie van Bloothooft. ”We hebben vooral in de eerste set geweldig gespeeld. Koen Vlaar deed het voor het eerst in deze competitie als spelverdeler uitstekend, niet verkeerd voor een jongen van zestien. We waren echter in de loop van het duel wisselvallig, alhoewel we nooit door onze ondergrens zakten. We verloren uiteindelijk ook, omdat Edwin Gerritsen op de diagonaal van Croonenburg er alles zat in te pompen.”  Dinto startte voortvarend.  Met een hoog tempo was de thuisploeg niet bij machte het blokkerend bij te benen. Mark Vis was foutloos in het centrum en met 13-25 leek het een mooie avond voor de Warmenhuizers te worden. In de tweede set bleef de passing echter ondermaats en kon Croonenburg gelijkmaken:26-24. Bloothooft bracht vervolgens Ruben Verheul en Klaas de Boer binnen de lijnen. Dit keer bleef Dinto wel aan de goede kant van de score:23-25. Het bleef evenwel wisselvalligheid troef. Croonenburg profiteerde met een excellerende Edwin Gerritsen volop en dwong met 25-17 een vijfde set af. Hierin  had Dinto met 3-8 een voordelige veldwissel, maar Bloothooft moest toezien hoe zijn selectie de winst weggaf. ”We maakten in die fase echt veel onnodige fouten. Je moet natuurlijk zo’n pot gedegen uitspelen, maar ook mijn geroutineerde spelers lieten het helaas afweten:15-12.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Koen Vlaar;Erik Mulder;Mark Vis;Guido Berkhout;Joris Berkhout;Nico van der Gragt;libero Max Pronk.