Bejo/Dinto Ds1 - MOVE Ds1 en De Nijs/Dinto H1 - Madjoe H2

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN - De hoofdmachten van volleybalvereniging Dinto hebben wisselende resultaten behaald in hun zware uitwedstrijden. De vrouwen van Bejo/Dinto sleepten tegen het Volendamse MOVE een 2-3 zege uit het vuur. Ook de mannen van De Nijs/Dinto moesten een vijfde set spelen. De koploper Madjoe was hierin heer en meester en versloeg met 3-2 de Warmenhuizer mannenselectie.

”We hebben de zege voor de poorten van de hel weggesleept”, volgens de opgeluchte coach Geco Verblaauw. ”We stonden in de vijfde set bij de veldwissel met 8-2 achter en dan is het normaal gesproken over en uit. Dat we alsnog de winst naar ons toe trekken is dan gewoon prachtig.” Dinto startte goed. De buitenaanvalsters scoorden veel en ook kon de spelverdeelster Amber Jongejan succesvol Renske Meijer door het centrum in stelling brengen. Bij een 18-19 stand sloeg MOVE een gat:23-19. Indra Top wist met haar gevaarlijke floateropslag in één keer haar team op gelijke hoogte te brengen. Met goed spel pakte Dinto alsnog de eerste set:24-26. Door de goede passsing van Pernilla Boersen ging het tweede deel ook naar de bezoeksters. Vervolgens raakte het team de controle kwijt. Verblaauw bracht in de slotfase van de derde set Juliet Kor in op de diagonaal voor meer blokkeerkracht. Het had even succes, maar de achterstand bleek te groot.:25-22. Na een zwakke vierde set (25-17) kon door een spectaculaire serviceserie van Indra Top de winst met 13-15 veilig gesteld worden.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Amber Jongejan;Lois Duif;Renske Meijer;Lynn Delver;Indra Top;Misha Nannes;libero Pernilla Boersen.

Coach Cees Bloothooft zag de wedstrijd tegen de koploper Madjoe uit Enkhuizen als een goede testcase. ”We waren benieuwd hoe dicht we bij hun niveau konden komen. We stonden tenslotte, zij het wat geflatteerd, op een tweede plek in de promotieklasse. In de eerste set leken we duidelijk te kunnen aanpikken. We waren zelfs door een goede servicedruk van Joris Berkhout en Erik Mulder heer en meester. Max Pronk schitterde als libero en we pakten de eerste set ruim met 19-25. Helaas kwamen we in de tweede set in een mum van tijd met 7-1 achter. Ik vind het bewonderenswaardig hoe mijn team een flinke achterstand wegpoetste. We belandden in een extreem spannende slotfase, waarbij we allebei verschillende setpoints hebben gehad. Helaas was Madjoe net even geraffineerder en won deze slopende set met 32-30. Ook daarna konden we goed meekomen. Guido Berkhout kwam er lekker in op de positie van Klaas de Boer. We konden echter niet op tegen het geweld van hun boomlange middenaanvaller en met 25-20 en 25-17 bleek dat we toch nog een tikkie minder zijn dan de topploegen.”

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Ruben Verheul;Erik Mulder;Mark Vis;Klaas de Boer;Joris Berkhout;Nico van der Gragt;libero Max Pronk.