Wedstrijden 16 april dames en heren 1

Bron: Schager Courant

Bejo/Dinto Ds1 -  Whamwham Ds1

WARMENHUIZEN - In de aanloop naar de promotiewedstrijden voor een plaats in de derde divisie hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto de subtopper Wham Wham met 3-1 verslagen.
Het was een wedstrijd om des keizers baard. Dinto staat vast op de tweede plaats en daardoor stond het treffen niet bol van spanning. Door de afwezigheid van de vaste spelverdeelster Amber Jongejan startte Beau Konijn in de basis. Wham Wham probeerde direct met veel servicedruk de gevaarlijke middenaanval van Juliet Kor en  Renske Meijer te omzeilen. Dit lukte aanvankelijk prima. De aanval van Dinto werd noodgedwongen verlegd naar de flanken en het vizier van de buitenspeelsters stond in het begin nog niet op scherp. De thuisploeg maakte door goede serviceseries van Indra Top en Cindy Pronk een flinke achterstand goed, maar de 18-17 voorsprong verdween door slordig spel als sneeuw voor de zon. De Zwaagse opponent profiteerde optimaal:22-25. In dezelfde formatie kwam er geleidelijk aan wat meer variatie in de aanval. De passing werd beter en met sterk netspel van Juliet Kor en Lynn Delver kwam Dinto op setpoint. Een kill-block van Renske Meijer zorgde met 25-20 voor de gelijkmaker. Lois Duif nam vervolgens de plaats in van Lynn Delver op de diagonaal. De derde set was van beide kanten heel matig. Wham Wham nam veel risico met de opslag en serveerde daardoor tien keer fout. Het hielp Dinto elke keer over het dode punt heen. Een machtige aanval van Renske Meijer zorgde voor een kleine marge. Deze werd door Indra Top met strakke floateropslagen vergroot. Met 25-23 bleef Dinto net aan de goede kant van de score. Sterre Willemstijn mocht in de vierde set de lijnen uitzetten en deed dat uitstekend. Ook Misha Nannes maakte haar opwachting in dit deel. Wham Wham had geen schijn van kans en capituleerde met 25-16.
Beginopstelling Bejo/Dinto: Beau Konijn;Cindy Pronk;Renske Meijer;Lynn Delver;Indra Top;Juliet Kor;libero Pernilla Boersen.

De Nijs/Dinto H1  -  Ardea H1

WARMENHUIZEN - De derby tussen De Nijs/Dinto en Ardea is met 3-1 gewonnen door de thuisploeg. Het team van Cees Bloothooft handhaaft zich daardoor op de vierde positie van de ranglijst in de promotieklasse.
De kracht van Ardea zit in de ijzersterke middenaanval. Het was dus zaak voor Dinto om met een gevarieerde opslag deze angel uit de ploeg te halen. Joris Berkhout en Ruben Verheul waren daar in de eerste set succesvol in en met 25-20 was de toon gezet. De Heerhugowaardse middenmotor kreeg daarna de passing wat beter onder controle en had kansen op de gelijkmaker. Een snoeiharde middenaanval van Nico van der Gragt gevolgd door een fraaie driemeter van Klaas de Boer gooide echter roet in het eten:26-24. Het derde deel ging met 21-25 wel naar de gasten. In de vierde set had Dinto alles weer op de rails:25-19.
Beginopstelling De Nijs/Dinto: Ruben Verheul;Joris Berkhout;Nico van der Gragt;Klaas de Boer;Erik Mulder;Guido Berkhout.