De Nijs/Dinto H1- Croonenburg H1 Dinto H2 - Areda H1

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN - De volleybalhoofdmacht van de Nijs/Dinto heeft met een zwaar gehavende selectie de huid duur verkocht. Ternauwernood werd verloren van het Castricumse Croonenburg met 1-3. De mannen van Dinto 2 lieten in Heerhugowaard geen spaan heen van Ardea:0-4.

”Gezien de omstandigheden mogen we dik tevreden zijn met een punt”, vond aanvoerder Ruben Verheul. ”We moesten door een nekblessure van Jorik Leurs en een verdraaide knie van Max Pronk twee spelers missen. Gelukkig kon Ruud van der Veer van heren vier invallen op de buitenkant. ”Van der Veer had al een wedstrijd in de benen, maar daar was volgens diagonaalspeler Klaas de Boer weinig van te merken. ”Ruud speelde een dijk van een wedstrijd en was ongrijpbaar op de flanken.” Dinto kwam de eerste twee sets steeds op voorsprong, maar liet deze ongelukkig glippen:22-25 en 19-25. In het derde deel viel alles volgens de middenblokkeerder George Nieuwland op zijn plaats. ”De passing van Chiel Beemsterboer was om door een ringetje te halen en we konden veel schade aanrichten met onze scherpe opslag.”Dinto kreeg met 25-14 aansluiting en leek ook op weg naar een vijfde set. Edwin Gerritsen van Croonenburg was tot dat moment nog niet in beeld geweest, maar hij kon met zijn keiharde smashes alsnog het verschil maken:21-25.
Beginopstelling De Nijs/Dinto: Ruben Verheul;Ruud van der Veer;George Nieuwland;Klaas de Boer;Chiel Beemsterboer;Nico van der Gragt.

Ardea   -  Dinto 2
Dinto 2 heeft traditioneel veel moeite met Ardea in eigen huis. Deze keer was volgens stopperloper Sander van den Berg een enorme overmacht. ”Het is dat we in de loop van de wedstrijd de concentratie wat kwijt raakten, anders was het een complete veegpartij geworden.” Dinto maakte in de eerste set na een rommelig begin met Djerry Tervoort in een aanvallende hoofdrol korte metten met de Heerhugowaardse aspiraties. De verdediging was optimaal en de snelle middenaanval, waar Ardea patent op heeft, werd door de immense servicedruk volledig aan banden gelegd. Na twee dikke setwinsten (18-25 en 14-25) lieten de Warmenhuizers de teugels wat vieren. Na 21-25 rook Ardea nog even aan setwinst, maar met 25-27 was de teerling geworpen.

Beginopstelling Dinto 2: Nikolajev Ligthart;Sander van den Berg;Sjors Dekker;Jurgen van Baar;Djerry Tervoort;Emiel Tesselaar;libero Joost van den Berg.