Boeiend duel Dinto H2 - Ardea

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN - In een boeiend duel hebben de volleyballers van Dinto 2 het altijd lastige Ardea met 4-0 verslagen.

Stopperloper Joost van den Berg was te spreken over de defensie. ”We pakten veel ballen van de grond en waren vervolgens in de rally succesvol. Ondanks wat vreemde beslissingen van de scheidsrechter wisten we het hoofd koel te houden.” Dinto kon in de eerste set door sterk aanvalsspel van Jurgen van Baar en George Nieuwland een flinke achterstand wegpoetsen. De sprongservice van Joost van den Berg zorgde daarna voor setwinst:25-23. De strakke floateropslag van Djerry Tervoort resulteerde in voldoende marge in het tweede deel:25-18. Dinto liet de teugels vieren en de Heerhugowaardse middenmotor leek te profiteren en kwam met 12-4 voor. Wouter Piersma raakte warmgedraaid en met zijn harde smashes op de diagonaal en listige opslagen van Sander van den Berg keerden de kansen en weer bleek Dinto met goede gevarieerde set-ups van Nikolajev Ligthart geraffineerd in de slotfase:25-23. Ardea had het beste gegeven en maakte in de vierde set te veel onnodige fouten om aanspraak te maken op setwinst:25-16.

Beginopstelling Dinto: Nikolajev Ligthart;Sander van den Berg;Emiel Tesselaar;Jurgen van Baar;Joost van den Berg;George Nieuwland.