Laatste competitie wedstrijden Dinto teams

bron: Schager Courant

US H5 -  De Nijs/Dinto H1

AMSTERDAM - Precies in de laatste wedstrijd van het seizoen is de lange reeks van overwinningen van De Nijs/Dinto verbroken. De Warmenhuizer hoofdmacht kon tegen het al gedegradeerde US geen potten breken en ging met 3-1 hard onderuit.

Toch kwam de nederlaag niet helemaal uit de lucht vallen volgens centrumspeler Nico van der Gragt.”Onze vaste spelverdeler Ruben Verheul kon door een rugblessure maar beperkt spelen. We hadden daarnaast de laatste weken maar weinig getraind en dan raak je al snel de vastigheid kwijt in het spel. De eerste set was daarom niet om over naar huis te schrijven. Aan het eind van de set kwam Max Pronk er in op de buitenkant en door zijn aanvallende impulsen werd deze nog enigszins draaglijk.” Na het 18-25 setverlies probeerde Dinto de opgaande lijn door te zetten, maar het spel van de Warmenhuizers was doorzichtig en door de geringe servicedruk kon US naar hartenlust  variëren met de aanvalsopbouw. De bezoekers verloren ook het tweede deel met 17-25. Ruben Verheul besloot niet verder te spelen vanwege zijn blessure en daardoor moest de diagonaalspeler Klaas de Boer de lijnen uitzetten in het derde part. Hij deed dit heel behoorlijk op de voor hem onwennige positie. De passsing van Max Pronk en Nico van der Gragt was heel nauwkeurig en daardoor kwam de snelle middenaanval van Sjors Dekker uitstekend uit de verf. Het was net niet genoeg voor de setzege, maar het nipte 25-22 verlies bleek de opmaat voor eerherstel in de vierde periode. Dinto zette de schouders eronder en met veel aanvallende scores van Jorik Leurs en Max Pronk op de flanken en Nico van der Gragt en Sjors Dekker door het centrum werd de set met 19-25 binnengehaald.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Ruben Verheul;Jorik Leurs;Sjors Dekker;Klaas de Boer;Chiel Beemsterboer;Nico van der Gragt.

 

VV Amsterdam Ds2  -  Dinto Ds2

AMSTERDAM - Door een 1-3 zege op de reserves van Amsterdam hebben de volleybalsters van Dinto 2 het debuutseizoen in de promotieklasse prima afgerond met een zesde plek.

Dinto miste enkele speelsters en daardoor speelde de ploeg met een 2-4 opstelling met Ysabel Maréchal en Lian Jongejan aan het roer. De eerste set ging door degelijk spel  met 22-25 naar Dinto. Het tweede deel ging door veel servicegeweld van Amsterdam naar de thuisploeg:26-24. In het derde part kwam de middenaanval van Lauren Stam en Nienke Schut flink op dreef. Net toen Amsterdam dacht terug te komen kreeg de ploeg een kill-blok van Ysabel Maréchal om de oren. Simone van Haneghem zette de defensie met sluwe prikballen steeds op het verkeerde been. Door de 22-25 setwinst kwam Dinto op een 1-2 voorsprong. De ploeg zette de lijn uitstekend door. Lois Duif serveerde naar een flinke marge. Amsterdam kwam er niet meer aan te pas .De opslag van Lian Jongejan was goed voor maar liefst tien punten en met 11-25 kwam er een sterk Warmenhuizens einde aan het duel.

 

VV Amsterdam Ds1  -  Bejo/dinto Ds1

AMSTERDAM - De hoofdmacht van Bejo/Dinto heeft het uitstekende seizoen in stijl afgesloten met een 1-3 overwinning op Amsterdam 1.

Door dit resultaat eindigt de selectie op een fraaie vierde plaats. De debutant, die voornamelijk uit jeugdspeelsters bestaat, heeft hierdoor boven verwachting gepresteerd. Dinto startte direct met een 0-5 voorsprong door de floateropslag van Amber Jongejan. Ook Linda Schipper was iets later goed voor veel servicepunten. Misha Nannes scoorde veel door het centrum. Met een geslepen doortikbal in de rally zorgde Amber Jongejan voor setwinst:17-25. Amsterdam veranderde van spelconcept. Er was meer risico met de opslag en ook speelde de ploeg veel tactische ballen over de blokkering. Dinto had het even lastig met de passing, maar de inbreng van Lieke Veldhuis hielp de ploeg over het dode punt heen. Met veel snelle aanvallen van Indra Top en een machtige smash van Renske Meijer stelde het team net op tijd orde op zaken:21-25. In de derde periode kon Amber Jongejan door de uitstekende passing van Pernilla Boersen haar aanvalsters veel vrij spelen. Lynn Delver was uitmuntend op de diagonaal en ook Linda Schipper scoorde veel door haar gevarieerde spel. Dinto was oppermachtig. Met een prachtige diagonale smash bracht Cindy Pronk de ploeg op matchpoint. Deze werd vervolgens vakkundig verzilverd:16-25. De zege was binnen en mogelijk daardoor verslapte de concentratie enigszins. Amsterdam profiteerde en redde met 25-19 de eer.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Amber Jongejan;Linda Schipper;Renske Meijer;Lynn Delver;Indra Top;Misha Nannes;libero Pernilla Boersen.