De Nijs/Dinto laat winst op laatste moment glippen

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – In een bij vlagen bloedstollend duel hebben de volleyballers van De Nijs/Dinto de winst laten glippen. De ploeg van Eric den Boef kwam met 2-1 voor en had alle kansen de wedstrijd met het sterke Arvevo in vier sets te beslissen. Ondanks fel Warmenhuizens verzet kwamen de Arnhemse bezoekers na twee uur topvolleybal uiteindelijk als winnaars uit de strijd: 2-3.

Arvevo had dit seizoen alle wedstrijden nog gewonnen en was van plan dat voorlopig nog even zo te houden. Dinto startte echter zeer sterk. De Arnhemmers hadden veel moeite met de sprongfloateropslagen van Raymond Nugter en Erik Mulder. Vooral de libero van de bezoekers had het zwaar te verduren. Dinto kon zich blokkerend prima instellen op de voorspelbare buitenaanval. Charles Bos maakte bovendien elke smash vakkundig af. Een vroeg geslagen gaatje werd niet meer prijsgegeven: 25-22. Arvevo kwam daarna steeds beter in het spel. De passing was nog steeds onder de maat, maar vooral de boomlange diagonaalspeler sloeg uit alle standen de ballen binnen. Doordat deze aanvaller zijn tweemeter en tien centimeter lengte koppelde aan een flinke sprongkracht was er voor Dinto gedurende het gehele duel vaak geen houden aan. Met 19-25 trok Arvevo de stand recht. Met Jurgen van Baar in de gelederen probeerde de ploeg van Eric den Boef weer vat te krijgen op het krachtvolleybal van de tegenstander. Joost van den Berg onderscheidde zich direct in het achterveld met prima passes en enkele schier onmogelijke reddingen. De mannen uit Warmenhuizen oogden zeer geïnspireerd en pepten elkaar elk punt luidruchtig op.  Een felle sprongserviceserie van George Nieuwland onderstreepte de dadendrang. De 13-7 voorsprong werd geleidelijk aan door Arvevo ingelopen, maar in de eindfase waren Jurgen van Baar en Charles Bos aan het net ongenaakbaar: 25-23. Arvevo draaide daarna geleidelijk aan de rollen om. Dinto kreeg keiharde sprongservices om de oren en daardoor kon Sander van den Berg zijn prima spelende centrumspeler Erik Slagter niet voldoende aanspelen. Met 21-25 moest een vijfde set de beslissing brengen. Dinto knokte zich na een 5-8 veldwissel voorbeeldig terug en kwam zelfs met 14-13 op matchpoint. Een fraaie side-out gevolgd door twee snoeiharde opslagen was de thuisploeg daarna evenwel te machtig: 14-16.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Charles Bos; Erik Slagter; Raymond Nugter; Erik Mulder; George Nieuwland; libero Joost van den Berg.