3-1 winst voor Dinto mannen

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – De verhoudingen in de landelijke tweede volleybaldivisie beginnen zich inmiddels aardig af te tekenen. Door de 3-1 winst van de mannen van De Nijs/Dinto op het laag geklasseerde Edense TweeVV heeft de ploeg van Eric den Boef een stevige plaats in de subtop te pakken gekregen.

Toch was de Schagerbrugger coach niet geheel tevreden. “We hadden eigenlijk de volle winst moeten halen, maar gingen door concentratiegebrek één set ten onder.” Na een matige start (3-8), waarin de thuisploeg vooral aanvallend tekort schoot, was het een geraffineerde sprongfloaterreeks van Jurgen van Baar in combinatie met diverse kill-blocks van George Nieuwland en Charles Bos die al spoedig het tij keerden: 12-12. Dinto bracht vervolgens met veel servicedruk de Edense libero regelmatig in de problemen. De hoge buitenaanvallen die daar een direct gevolg van waren, konden keihard gepareerd worden door de gretige netspelers. Sander van den Berg speelde Charles Bos veel aan achter de driemeterlijn. Bos was goed voor een honderd procent score. Met een zeer attente Erik Mulder aan het net was de slotfase van de eerste set overduidelijk voor de Warmenhuizer hoofdmacht: 25-20. Door drie directe blokpunten van George Nieuwland aan het begin van het tweede deel, was TweeVV onmiddellijk uit het lood geslagen. De bezoekers probeerden het machtige blok te omzeilen met geplaatste driveaanvallen, maar hadden daarbij buiten de als altijd sterk verdedigende Joost van den Berg gerekend. Bij een 13-5 stand bracht den Boef Emiel Tesselaar in als middenblokkeerder. Dinto liep met prima spel door naar een 25-15 setwinst. Na twee eenvoudig gewonnen sets blijkt concentratieverlies vaak de grootste vijand. Ook ditmaal was dat de belangrijkste rede voor het Warmenhuizer verval in het derde part. De thuisploeg leek tam en ongeïnspireerd. Een prachtige linkshandig weggeslagen middenaanval van George Nieuwland was feitelijk het enige hoogtepunt. Met een 19-25 verlies liet Dinto overduidelijk het kaas van het brood eten. Den Boef zette daarna zijn ploeg weer op scherp. Het was weer de uitblinker George Nieuwland, die met zijn blokkering een muur voor de gasten optrok. Erik Mulder sloeg bij een 16-15 stand met een prachtige sprongfloaterserie een gat van zes punten: 21-15. Prima aanvalspel van Erik Slagter zorgde ervoor dat het gapende gat op de ranglijst tussen beide ploegen flink werd vergroot: 25-18.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Jurgen van Baar; George Nieuwland; Charles Bos; Erik Mulder; Erik Slagter; libero Joost van den Berg.