Eerste nederlaag voor Bejo/Dinto

bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – De volleybalsters van Bejo/Dinto zijn in hun tiende duel tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Stam/Sovoco uit Soest kwam in eigen huis veel beter uit de startblokken en zegevierde na een bittere strijd uiteindelijk met 3-2.

Coach Rick Breeuwer zag zijn ploeg heel slecht starten. “Misschien was het onderschatting. We waren in ieder geval niet fel genoeg.” Sovoco was zeer gedreven om de koploper een beentje te lichten. Het jonge en dynamische team serveerde uiterst scherp en daardoor kon Ysabel Maréchal van Dinto nauwelijks variatie in haar spel brengen. Bovendien had Sovoco in het centrum een meer dan twee meter lange blokkeerster staan, die moeilijk te verschalken bleek. Met fraai eerste-tempospel liet de thuisploeg zien niet voor niks op de tweede stek in de regiodivisie te bivakkeren. Na een 2-0 achterstand in sets (25-14 en 25-23) kwam Dinto met Sylvia Schut en Els Stoop binnen de gelederen ijzersterk terug. De service liep beter en ook de passing was van een prima gehalte. Inge Ligthart speelde aanvallend effectief op de flanken. Met 11-25 en 20-25 dwongen de gasten een beslissende set af. Breeuwer zag zijn ploeg daarna toch nog de wedstrijd uit handen geven. “Ik dacht na die twee gewonnen sets dat het lek boven was, maar we sloegen de eerste vier ballen uit en door die 4-0 achterstand liepen we de gehele set achter de feiten aan.” Met 12-15 was dus de eerste nederlaag een feit. Dinto heeft desondanks nog altijd een riante voorsprong op de achtervolgers.

Beginopstelling Bejo/Dinto: Ysabel Maréchal; Inge Ligthart; Linda van Dijk; Nikki Meijer; Bianca Stoop; Simone van Haneghem.