Dinto/Relay Heren 3
3e klasse A

 

 

Trainen: maandag: 20.30-22.00 uur in Langedijk
Trainer/coach: Co Jonker/Joop Schut
 

Wedstijdschema en utslagen

klik hier
 

Thuiswedstrijden afwisselend in Warmenhuizen en Langedijk

 

Behoud jongens voor volleybal en een sterke regio is een must!

Zoals over het algemeen bekend is, is het aandeel van jongens binnen alle volleybalverenigingen in de Noord-kop aanzienlijk kleiner dan die van meisjes. Als verenigingen zijn we allen druk doende het aantal leden te laten groeien c.q. in stand te houden, maar net zo belangrijk is, dat we als verenigingen er voor zorgen dat jongens komen en blijven volleyballen. Alle verenigingen hebben te maken met het feit dat vaak oudere jeugd (16+) afhaakt door studie, andere interesses, of welke redenen dan ook. Om te voorkomen dat jongens van 16 jaar en ouder stoppen, hebben we met vertegenwoordigers van de besturen van Dinto, Relay en De Boemel afgelopen zomer een aantal malen van gedachten gewisseld om te kijken of we tot een samenwerkingsvorm konden komen, waarbij we spelers in teams kunnen samenvoegen, met als absolute voorwaarden dat dit op volledige gelijkwaardigheid gebeurt. We begrijpen als besturen heel goed, dat als je lid bent van een vereniging, dat dat jouw club is, en dat je niet zomaar samen met je vroegere tegenstander gaat staan ballen. Belangrijk is dus dat de eigen identiteit bewaard blijft, maar toch willen we dat mensen over die grens heen stappen.

De eerste samenwerking is een feit, 4 spelers van Relay en 4 spelers van Dinto zijn onder de naam van Dinto HS4 ingeschreven in de competitie in de heren 2e klasse. Dit team wordt op donderdag getraind door Co Jonker en gecoacht door Co en Joost de Boer. Daarnaast trainen de jongens van Relay op maandag ook nog mee met de heren in Langedijk. De thuiswedstrijden zullen afwisselend in Warmenhuizen en Langedijk gespeeld worden. Waarschijnlijk heeft u de jongens al in het oranje van Relay zien spelen. Dit is even een tijdelijke tenue. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze mannen in een shirt gaan spelen waarbij de kleuren en logo’s van beide verenigingen tot uiting komen.

Mochten zich in de toekomst spelers in dezelfde leeftijdscategorie van De Boemel of andere verenigingen melden, dan zijn deze ook van harte welkom, wel denken we dat het belangrijk is om een samenwerking in klein comité te houden, omdat het anders steeds moeilijker wordt de soms tegenstrijdige belangen te overbruggen, maar een samenwerking tussen drie verenigingen zou het mooiste zijn, met als algemeen doel het behoud en stimuleren van het volleybal in onze regio. In ieder geval heeft dit team een belangrijke stap in de goede richting gezet en hopen we dat iedereen inziet dat alleen door samenwerking op sommige gebieden een aantal van onze doelen kunnen bereiken.

Het zou fantastisch zijn als iedereen dit team nog een beetje extra aanmoedigt tijdens hun wedstrijden !

Bestuur Dinto

Bestuur Relay