• Logan Pronk
  •  Sten v.d. Welle

Gepubliceerd:

Logan en Sten deden op 25 juni mee aan het NK Smashball. Ze hadden zich via een voorronde in Amsterdam geplaatst en mochten bij het NK in Houten aantreden.
Zes teams deden mee aan dit NK, waaronder teams uit Limburg en Noord-Brabant. De leeftijdsklasse was ingedeeld in schoolgroepen, Logan en Sten zaten bij groep 5/6. De wedstrijden werden gespeeld over 2 sets van 7 minuten.

De eerste wedstrijd was meteen tegen een sterk jongensteam, waarvan duidelijk was dat ze getraind hadden. Onze mannen konden het niet bolwerken en verloren beide sets. Daarna was een team met meiden uit Brabant de tegenstander, de eerste set werd nipt verloren met 11-10.

De tweede ging wat minder en werd ook verloren. Na wat opbeurende woorden van de coaches Hans en David ging de derde wedstrijd veel beter en werden beide sets gewonnen. De vierde wedstrijd was erg spannend, de eerste set ging gelijk op en eindigde in 8-8. De tweede set kwamen de mannen los en wonnen ze.

De vijfde wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen en hierdoor werden ze derde in de poule. Dit betekende een kruisfinale tegen de nummer 2, de meiden uit Brabant. De eerste set ging erg goed, de mannen keken goed en wonnen met 10-6. In de tweede set waren de dames echter op oorlogspad en wonnen met 11-5, waardoor Logan en Sten op puntensaldo naar de wedstrijd om plek 3-4 gingen.

Deze wedstrijd was weer heel spannend; de eerste punten gingen gelijk op, maar daarna had de tegenstander een tussensprint, waardoor de set met 10-6 verloren ging. De tweede set kwamen de mannen wel op voorsprong, maar deze was niet groot genoeg. Ze wonnen met 10-9, maar dat was niet genoeg voor de derde plek. Uiteindelijk dus 4e geworden. De mannen hebben goed gespeeld en hebben zich goed geweerd tijdens dit NK. Al met al een mooie dag waarbij Dinto zich weer heeft laten zien.