Bloedstollend duel in Amsterdam tussen Bejo/Dinto en Armixtos

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

AMSTERDAM - In een bloedstollend duel hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto het nog ongeslagen Armixtos met 1-3 verslagen.

Dinto kent als promovendus dit seizoen een vliegende start in de derde divisie. Ook Armixtos verraste vriend en vijand met als hoogtepunt de zege op titelkandidaat VV Utrecht. De Amsterdamse formatie wilde deze zegereeks voortzetten, maar kwam direct in de eerste set in aanraking met de dadendrang van de Warmenhuizer bezoeksters. Amber Jongejan speelde haar aanvalsters goed op tempo aan en het publiek kon genieten van de fraaie smashes van Lynn Delver en Cindy Pronk. Ook het centrum kwam goed aan bod. Renske Meijer sloeg de snelle steekjes mokerhard langs de blokkering. Ook werd de defensie van Armixtos gepasseerd door de bekeken omloopballen van Misha  Nannes. In een prachtige rally verraste Amber Jongejan de defensie met een geraffineerde doortikbal achterover. Met 14-25 gaf Dinto haar visitekaartje af. Armixtos gooide er met de opslag een schepje bovenop en Dinto kwam op een 9-16 achterstand. De ploeg van coach Ingrid Poel gaf niet op,maar moest uiteindelijk de set nipt afgeven:23-25. Armixtos zette door en leek met 12-2 de derde set naar zich toe te trekken. Weer bleek de veerkracht van Dinto. Met goede opslagen van Linda Schipper en collectief sterk verdedigen trok de ploeg toch de set naar zich toe:26-28. Bij een 11-9 stand in de vierde set was Misha Nannes met tien servicepunten beslissend:13-25.

Beginopstelling Bejo/Dinto:Amber Jongejan;Cindy Pronk;Renske Meijer;Lynn Delver;Linda Schipper;Misha Nannes;libero Pernilla Boersen. 

Tags