Routine is jeugd de baas

Vrouwen Dinto verslikken zich direct in ijzersterke Utrechtse opponent

Gepubliceerd:

bron: Schager Courant
De volleybalsters van Bejo/Dinto hebben de opening van het seizoen tegen Vives niet met een zege kunnen bekronen. In een goed gevulde Doorbraak bleek de tegenstander uit IJsselstein een maatje te groot voor de jeugd.

Dinto was gewaarschuwd. Vives had vorig seizoen op een haar na de titel gemist in de derde divisie B. De ploeg zou ongetwijfeld een sterk spel op de vloer leggen. Niets bleek minder waar. Het team bleek perfect in balans. Goede spelverdeling, een uiterst trefzekere diagonaalspeelster, die ook vanachter de driemeterlijn alles scoorde. En duidelijk volleybalsters met veel ervaring, die de juiste oplossingen zochten op de belangrijke momenten. Dinto startte hoopgevend. Linda Schipper was succesvol met haar sprongfloateropslag en Misha Nannes kwam lekker door in het centrum. Een sluwe doortikbal van Amber Jongejan zette een 9-6 voorsprong op de borden.

Scherpe services

Daarmee was de koek op in het eerste deel. Vives nam met scherpe services het heft in handen. De thuisploeg kwam aanvallend er niet aan te pas en in de rally was het hoge tempo van de Utrechtse spelverdeelster de Warmenhuizer blokkering te machtig. Na het 17-25 setverlies liep Dinto in het tweede deel direct achter de feiten aan. Indra Top was binnen de lijnen verschenen op de flanken en pakte aanvallend een mooie score mee. Er ging echter in de opbouw teveel mis. De passing bleef achterwege. Dinto kon één rotatie niet doorkomen. De dubbele wissel met Sterre Willemstijn en Cindy Pronk zorgde direct voor de side-out, maar vervolgens bleek de overmacht van Vives in de servicedruk een te grote horde: 11-17. Luka Peters maakte met haar opslag nog twee fraaie punten, maar de achterstand bleek te groot: 20-25.

Ingrid Poel paste daarna de opstelling aan. Cindy Pronk kwam op de diagonaalpositie van Lynn Delver. Linda Schipper speelde op de tweemansaanval en Indra Top speelde op de andere flankpositie. Bij een 6-6 stand pakte de dubbele wissel goed uit. Sterre Willemstijn en Lynn Delver speelden drie rotaties mee en met aces van Indra Top en een kill-blok van Misha Nannes kwam er zowaar een 10-6 voorsprong. Deze verdween echter als sneeuw voor de zon. Met prima defensieve acties van Pernilla Boersen en trefzekere eerste tempo ballen van Renske Meijer kwam Dinto toch weer langszij. Luka Peters zette met haar sprongfloater een 18-17 voorsprong op de borden. Een ace en driemeteraanval van Cindy Pronk zorgde voor een comfortabele voorsprong: 24-21. Nog gaf Vives zich niet gewonnen en kwam met 24-24 langszij. Een harde aanval van Cindy Pronk gevolgd door een gedurfde ace van Linda Schipper bracht met 26-24 de aansluiting en leek een opmaat te zijn voor een volledig herstel. Dinto kon de goede lijn niet doorzetten en een vroege achterstand niet meer weggepoetst: 19-25. Een teleurstellend begin vond Ingrid Poel. „Dat Vives beter was stond buiten kijf. Het is jammer dat we niet ons eigen niveau gehaald hebben. Vooral de service, dat toch een sterk wapen is van ons, liet ons te vaak in de steek. We hebben de derde set wel onze veerkracht getoond en het is pas de eerste wedstrijd van het seizoen. We kunnen er veel lering uit trekken.” Dinto speelt volgende week in Haarlem tegen Spaarnestad.