Volleybalvereniging Dinto in het kort

Het ontstaan van Volleybalvereniging Dinto uit Warmenhuizen vond plaats in de midden jaren vijftig, onder de vlag van gymnastiek vereniging DWV. De trainingen werden gehouden in de fusthal achter het plaatselijke veilingkoffiehuis (nu bolletjescafé de Klok). Eerst moesten alle kisten worden opgeruimd, dan trainen onder leiding van Hannes Leerling en na afloop alles weer terug zetten. De wedstrijden werden gespeeld in gymnastieklokalen in Alkmaar.

Spelers van het eerste uur waren o.a. Cees van den Berg, Gerrit en Wim Tesselaar, Arie de Nijs, Theo Pronk en Cor Dekker.
Bij het realiseren van de Gymzaal aan de Doorbraak kon men daar gaan trainen en werden de wedstrijden gespeeld in de Alkmaarse Veilinghal. Eerst op zes velden en later werden dat er tien. DWV was niet alleen een mannen bolwerk, er was ook een damesteam, dat een jaar na de heren wedstrijden ging spelen. De cracks uit die tijd waren, Riet Tesselaar, Ans Dekker, Ilse en Ute Sötemann, Truus Hoogeboom, Hanny en Tiny Mooij. De eerste echte blessure binnen de vereniging komt op naam van Hanny Mooij, die na een spectaculaire actie haar pols brak.

Op 1 juli 1969 splitste de volleybal zich af van de gymnastievereniging om als zelfstandige vereniging onder de naam Dinto verder te gaan met als thuishal Sporthal de Doorbraak.

Op 28 juli 1992 zijn de statuten van de vereniging in een notariële akte opgenomen nadat hier in de algemene ledenvergadering van 13 april 1992 toe was besloten.
Inmiddels is Dinto uitgegroeid tot een gerenommeerde volleybalclub met zo'n 300 leden, uitkomend in de NeVoBo competitie, waarvan dames en heren 1 in de landelijke competitie, met daarnaast ruimte voor recreatief volleybal.

Dinto heeft 5 heren teams in de volgende klassen: seizoen 2013-2014
Heren 1  derde divisie A
Heren 2  promotie klasse A
Heren 3  1e klasse A
Heren 4  2e klasse B
Heren 5  3e klasse A

Er zijn 6 dames teams:
Dames 1  derde divisie A
Dames 2  1e klasse A
Dames 3  2e klasse A
Dames 4  2e klasse A
Dames 5  3e klasse B 
Dames 6  3e klasse A


De jeugdteams zijn de volgende:
Meisjes A1 1e klasse A
Meisjes B1 Topklasse A
Meisjes B2 Topklasse A
Meisjes B3  2e klasse A
Meisjes B4  2e klasse A 
Meisjes C1  Topklasse
Meisjes C2  Hoofdklasse A
Meisjes C3, C4, C5, C6  Rayon

Jongens JB1 Hoofdklasse A
Jongens B2  2e klasse A

22 teams CMV in niveau 1 t/m 6
 


klik hier voor foto's uit de Oude Doos >>>