Scheidsrechtercoördinator

Inge Nannes
Ransuilstraat 26
1826 JS Alkmaar
tel. 06 54911287
e-mail Inge

  

 

 

Zaalleiding
?????????


 

 

Tellers
De eerste weken van de competitie zijn we diverse malen geconfronteerd op het regiokantoor met het feit dat er geen teller aanwezig is geweest bij wedstrijden. Zelfs in de promotieklasse is het voorgekomen dat een 1e scheidsrechter het wedstrijdformulier ging bijhouden. Wij willen jullie erop wijzen dat er bij elke wedstrijd, zoals het wedstrijdreglement aangeeft, een teller aanwezig dient te zijn. PvB beoordelaars bij promotieklasse wedstrijden wijzen ons erop dat er feitelijk geen PvB van scheidsrechters kan plaatsvinden als er geen teller aanwezig is. De communicatie en samenwerking van de scheidsrechters met de collega officials wordt namelijk ook beoordeeld. Een teller hoort hier ook bij! Daarom vragen wij jullie als scheidsrechter om duidelijk op het wedstrijdformulier te noteren als er geen teller aanwezig is. Het regiokantoor neemt dan contact op met de thuisspelende vereniging. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Met vriendelijke groet,
Léon SosefHandleiding Digitale beoordelingen

Wat houdt dit voor uw vereniging in?
1. U kunt via internet alle beoordelingen van scheidsrechters van de wedstrijden invullen.
2. Het is de bedoeling dat de teams (de vereniging) de beoordelingen van de 1e en, indien aanwezig, 2e scheidsrechter invult, net zoals altijd, nu alleen on-line in plaats van op papier. Net zoals tot nu toe, dienen de beoordelingen voor uit- ?n thuiswedstrijden te worden ingevuld. De vereniging is en blijft zelf verantwoordelijk voor het invullen/insturen van de beoordelingen.
3. De beoordelingen dienen bij voorkeur voor maandagmorgen 9 uur te zijn ingevuld voor de voorafgaande week.
Om het invoeren van beoordelingen mogelijk te maken dient u een klein programma te installeren op de pc waarmee u de beoordelingen gaat invoeren. Dit is een eenmalige actie en duurt, afhankelijk van de snelheid van de pc, ongeveer 5-15 minuten.
Indien u reeds op uw computer de uitslagen doorgeeft via internet, dan is dit programma al geinstalleerd.
Klik hier voor de handleiding.

 

Invullen wedstrijdformulier


Beste wedstrijdsecretaris,
Graag wil ik wijzen op iets dat helaas nog niet bij alle tellers/aanvoerders/verenigingen bekend is. (Gelukkig bij sommigen wel.)
Op het regiowedstrijdformulier kan/dient na de wedstrijd te worden aangegeven welke spelers NIET hebben gespeeld.
Hiervoor is de grijze kolom bedoeld rechts naast de relatiecodes en welke is voorzien van een sterretje.
Een kruis IN deze kolom achter een speler houdt in dat deze NIET heeft gespeeld. (Deze kolom is overigens niet bedoeld voor de scheidsrechter om de spelerskaarten af te vinken!)
Alle spelers waarbij dit ontbreekt worden geacht te hebben gespeeld en er zal bij de formulierencontrole een speelbeurt voor deze spelers worden genoteerd. Als dit (helaas) ten onrechte is kan dit vervelende consequenties hebben ten aanzien van vastspelen en ongerechtigde spelers.

Graag aandacht hiervoor!

Dik Uittenbosch,
Formulierencontroleur Regio West
Regiodivisie en promotieklasse