Meiden B1 door naar finale bekercompetitie

Gepubliceerd:

SASSENHEIM - De meisjes B selectie van volleybalvereniging Dinto heeft door een klinkende 3-0 overwinning op VCS de finale van de beker bereikt.

Door de zege werd een bijzondere mijlpaal bereikt. Dinto heeft nu drie maal op rij de finale van de beker met een meisjes B team gehaald. Dit is in de historie van de bekercompetitie van de regio West niet eerder met een team voorgekomen. De vorige twee edities haalde Dinto vervolgens ook daadwerkelijk de beker binnen. Deze ploeg, onder leiding van coach Bob Versteegh, komt dit seizoen net uit de C jeugd , maar heeft desondanks goede kansen. In de wedstrijd tegen medetopklasser VCS liet de formatie zien dat er veel in het vat zit. De meisjes zetten direct de thuisploeg onder druk met een gevarieerde opslag en de eigen opbouw met Fleur Burger aan het roer verliep uitstekend. Versteegh was dan ook na afloop zeer tevreden. ”We hadden een tegenstander met veel lengte en kracht en dat moet je toch zien te weerstaan. In de competitie hadden we VCS al tweemaal verslagen, maar ook nu moesten we ze niet te veel ruimte geven. Dat ging gesmeerd. We kijken nu al uit naar de finale in mei tegen Taurus.” Dinto kan ook dit seizoen weer de dubbel halen. Het team staat ongeslagen bovenaan in de Topklasse en gaat daardoor vrijwel zeker strijden in de finale van het gesloten NK. Setstanden: 11-25;22-15;11-25.
Selectie Dinto: Fleur Burger; Jamilla Mosch; Lynn Ooievaar; Denise Goemans; Nikki Landman; Jorunn Geerdink; Jente Schrieken; Linda Schipper.