Meisjes B selectie naar Finale Open Nederlands Kampioenschap

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

WARMENHUIZEN - De meisjes B selectie van volleybalvereniging Dinto heeft een uitstekende prestatie geleverd door zich in Dordrecht te plaatsten voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap. De meisjes C selectie van de Boemel speelde in Gouda goed, maar kwam niet door de poulefase heen.

Het niveau op het open NK is doorgaans heel hoog, omdat de speelsters van de diverse teams vaak al spelen in seniorendivisies. Ook in Dordrecht was het spelpeil  uitstekend. In de eerste wedstrijden in de poule waren de meisjes B van Dinto onder leiding van coach Bob Versteegh oppermachtig. VV Haaglanden werd met tweemaal 25-9 aan de kant geschoven. Ook de wedstrijd tegen City Bril Krimpen ging met ruime cijfers naar Dinto. De Warmenhuizer selectie moest vervolgens kruisen tegen de thuisploeg Next Volley Dordrecht. Dinto trok zich niets aan van het ruim opgekomen Dordrechtse publiek en zegevierde overtuigend met 25-11 en 25-15. Nu was er nog maar één obstakel voor de finaleplaats,het ijzersterke Tilburg, dat net als Dinto indruk gemaakt had. Dinto startte echter vol overgave. Nikki Landman had een servicereeks van elf punten. De pass was uitstekend en door de panklare set-ups van Fleur Burger konden Denise Goemans en Linda Schipper veel scoren. Lynn Ooievaar maakte fraaie kill-blocks en Lois Barsingerhorn had goede defensieve acties. Met 25-14 en 29-27 ging de zege verdiend naar Dinto, dat nu op 18 maart de finale mag spelen.

Selectie Dinto: Fleur Burger;Denise Goemans;Lynn Ooievaar;Lois Barsingerhorn;Jente Schrieken;Giomy Martha;Nikki Landman;Linda Schipper;Janthe Opdam.


De meisjes C van de Boemel konden tegen Sliedrecht Sport  (25-27 en 20-25), Krekkers  (20-25 en 16-25)en Somas Activia (24-26 en 6-25) ondanks degelijk spel,waarin Rian Hof haar gebruikelijke hoge niveau haalde, geen sets binnenhalen. In de laatste wedstrijd tegen Polaris uit Helmond viel het kwartje wel de goede kant op en werd de ploeg van coach Jacqueline de Nijs en assistente Margreet Jaarsma beloond en pakte een gelijkspel met 25-19 en 6-25.

Beginopstelling De Boemel: Rian Hof;Kjersti Kuilboer;Lianne Jaarsma;Kim Jaarsma;Lorin Hof;Rosa Pronk;Kim Jaarsma;Lieke Entes;Juul Kruijer.