Dinto dames teams

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Dinto DS 3 - Spaarnestad DS 5
Haarlem - Het is de volleybalsters van Dinto 3 niet gelukt om met een gelegenheidsselectie punten mee te nemen naar Warmenhuizen. De ploeg van coach Bob Versteegh ging met 4-0 keihard onderuit. Dinto had de krappe selectie van vijf speelsters aangevuld met meisjes uit de B jeugd. Deze ploeg had al vroeg in Amersfoort een wedstrijd gespeeld en kon daarom direct aansluiten. Het begin was door de onwennige samenstelling stroef en met 25-14 ging de eerste set verloren. Op een 9-10 stand ging Suuz Berkhout door haar enkel en was er nog maar één middenspeelster over. Melissa Boersen verhuisde daarom naar die positie. Lois Barsingerhorn kon Nikki Landman regelmatig succesvol aanspelen. Ondanks goede passing van libero Lotte de Nijs, sterke defensieve staaltjes van Denise Goemans en prima smashes van Jamilla Mosch en Rosa Entius op aangeven van Fleur Burger, bleek Spaarnestad telkens de sterkste:25-22;25-19;25-19. Dinto bezet nu de zesde plaats in de promotieklasse.

Dinto DS 2 - WhamWham DS1

Zwaag - Met een minimale selectie hebben de volleybalsters van Dinto 2 een zwaar bevochten zege behaald op de hoofdmacht van Wham Wham:2-3.Door de afwezigheid van drie speelsters kon de ploeg slechts met een selectie van zeven afreizen. Wham Wham ging volgens Dinto coach Hans Nijhuis direct vol de strijd aan. „Ze hadden de punten keihard nodig en het was tekenend dat de eerste rally wel drie minuten duurde. Wham Wham heeft weinig lengte,maar compenseert dat met een enorm goede defensie. Wij konden gelukkig goed meegaan met deze lange rally’s en doordat Simone van Haneghem aanvallend driekwart van de punten direct scoorde trokken we regelmatig aan het langste eind.” De eerste set ging lang gelijk op. Lauren Stam en Nienke Schut waren sterk in de blokkering en de thuisploeg had weinig vat op de doortikballen van Ysabel Maréchal. De voor de gelegenheid op de diagonaal opererende Geertje de Groot pakte veel punten mee. Met 23-25 deelde Dinto de eerste tik uit. Wham Wham herpakte zich uitstekend en kon ondanks een sterke serviceserie van Rosa Poel de stand met 25-18 gelijktrekken. De derde set was ongekend spannend. Beide ploegen gaven elkaar tot de slotfase geen duimbreed toe. Een harde smash van Simone van Haneghem zette Dinto weer op een voorsprong:26-28. Nijhuis verbaasde zich over het verloop van het vierde deel. „We hadden hem bij een 16-22 stand praktisch in de knip. Toen begonnen we opeens te rommelen en Wham Wham strafte dat helaas genadeloos af.” Na het 26-24 setverlies leek Dinto bij een 11-6 stand kansloos voor de zege, maar de ploeg herpakte zich, met Simone van Haneghem in een aanvallende hoofdrol, formidabel. Met een snoeiharde smash van Lois Duif was de winst met 13-15 voor de ploeg uit Warmenhuizen. Nijhuis: „We hebben laten zien dat we echt de wil hadden om te winnen en zijn zeer tevreden met de drie punten. Ongemerkt staan we toch weer even in de top drie.”

Bejo/ Dinto DS 1 - Forza Hoogland DS 1

Warmenhuizen - Door een overwinning op Forza Hoogland hebben de volleybalsters van Bejo/Dinto goede zaken gedaan voor het klassement. De ploeg wist na een 0-1 achterstand in sets het duel volledig naar de hand te zetten en zegevierde met 3-1.Om de aansluiting met Vives en Keistad te behouden was het zaak voor de thuisploeg om zo min mogelijk punten te morsen. Dinto miste echter belangrijke speelsters. Misha Nannes was op de training geblesseerd geraakt. Indra Top was afwezig en Cindy Pronk ziek en daardoor beperkt inzetbaar. Forza Hoogland heeft elk punt keihard nodig om weg te blijven van de onderste regionen en de Amersfoortsen begonnen derhalve met een grote selectie en het mes tussen de tanden aan het belangrijke duel. Dinto was in de eerste set wisselvallig. Aanvallend was het met Renske Meijer door het centrum, Linda Schipper en Sammie Poel op de buitenkant en Lynn Delver op de diagonaal dik in orde, maar vooral de passing was aanvankelijk ondermaats. Ook de service, normaal gesproken een gevaarlijk wapen, ging veel fout en de defensief uitstekend spelende bezoeksters konden, met veel risicovolle smashes, brutaal een 18-20 voorsprong nemen. Door een goede aanval van Lynn Delver en strakke opslagen van Linda Schipper kon Dinto aanhaken. De passing liet de thuisploeg echter in de slotfase in de steek. Door een service van Forza, die kort over de netrand rolde, werd de setwinst de Amersfoortsen in de schoot geworpen:23-25. Dinto raakte evenwel niet in paniek. De passing kwam beter bij Amber Jongejan aan en Cindy Pronk liet zich gelden aan het net. De foutenlast bij Forza ging geleidelijk omhoog. Bij een 21-15 stand kwam Jente Schrieken voor de dubbele wissel binnen de lijnen. In deze opstelling werd de set eenvoudig afgemaakt:25-18. Dinto kwam steeds beter op stoom.De passing van Pernilla Boersen was honderd procent. Cindy Pronk en Sammie Poel scoorden eenvoudig over de blokkering. Luka Peters zette met haar sprongfloateropslag een enorme druk op de servicereceptie. De aanvankelijk zo enthousiast spelende bezoeksters toonden steeds minder vertrouwen in eigen kunnen. De coach van Forza probeerde met diverse wissels en time-outs het tij te keren, maar de side-out was slordig en de blokkering kon het snelle tempo in de aanval niet bijbenen. Met 25-14 kwam Dinto op een 2-1 voorsprong. De thuisploeg gooide vervolgens alle remmen los. Amber Jongejan bracht Luka Peters en Renske Meijer veelvuldig in stelling. Linda Schipper was goed voor veel servicepunten en met een voor de derde divisie uitzonderlijke setstand (25-6) werd het treffen fraai afgesloten. Volgende week wacht Dinto de lastige uitwedstrijd bij Madjoe. Het team uit Enkhuizen behoort tot de drie ploegen die dit seizoen Dinto wist te verslaan.