Prima prestaties Dinto teams op gesloten club kampioenschap in Eindhoven

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Eindhoven Volleybalvereniging Dinto heeft bij de finaleronde van het Gesloten Nederlands Kampioenschap uitstekende prestaties geleverd. Bij de meisjes B en C werd met verdiende tweede plaatsen het zilver binnengehaald. De meisjes D selectie kwam tot de halve finales en verloren van Huizen en werden verdienstelijk vierde van Nederland.

C meiden
In de grote topsporthal startte de meisjes C ploeg voortvarend. Door scherpe opslagen van Noëlle Ligthart stond er tegen Surf uit Drenthe direct een 8-0 voorsprong op de borden. Dinto pakte de wedstrijd met 25-13 en 25-16 overtuigend. Ook het tweede duel tegen VC Volt uit Cuijk ging ruim naar de Warmenhuizensen en plaatsing voor de finale was een feit. Eerst moest er nog een derde duel gespeeld worden tegen het sterke Krekkers. De ploeg uit Almelo en omstreken was tweede geworden op het open NK, waar Dinto vijfde was geworden en leek derhalve favoriet, maar zag een uitstekend Warmenhizer collectief tegenover zich. Met hoogstaand volleybalspel ging de overwinning naar Dinto. Aangezien Krekkers de overige duels gewonnen had, konden de meisjes C van Dinto en Krekkers wederom de degens kruisen, met nu als inzet het Nederlands Kampioenschap. Het werd een zinderende strijd, waarin in de eerste set de kansen steeds keerden. Uiteindelijk trok Krekkers met 26-24 en 25-22 aan het langste eind. Dinto kon zeer eervol de zilveren medaille in ontvangst nemen.
Selectie Dinto MC: Brecht Meijer;Floor Wilkens;Kim Goudsblom;Senna Snijders;Indy Goemans;Jade Goudsblom;Indy Pronk;Noëlle Ligthart.

 B meiden
In Sudosa Assen troffen de meisjes B van coach Bas Willemstijn direct een zware opponent. Dinto speelde echter onbevangen en kwam zelfs op een 24-20 voorsprong. Het bleek echter niet genoeg voor de setzege. Ook de tweede set ging naar Sudosa. Daarna bleek de uiteindelijke kampioen Rivo Rijssen een maatje te groot. Bij een ruime winst op Polaris uit Helmond zou Dinto de finale kunnen halen. De ploeg trok met fraaie smashes en een immense servicedruk alle registers open en won met overmacht:25-16 en 25-18. Weer stond het Rivo op het programma. De kampioensploeg van Regio Oost bevatte vier speelsters, die ook in de eerste divisie bij de senioren speelden en bleek wederom een maatje te groot. Met opgeheven hoofd konden de meisjes B van Dinto de tweede plaats van Nederland opeisen.
Selectie meisjes B: Lotte de Nijs;Robin Blankendaal;Maren Heiligers;Suuz Berkhout;Lois Barsingerhorn;Noëlle Wempe;Zinah Schilder;Zus Willemstijn;Rosa Entius.

D Meiden (CMV)
De meisjes D selectie onder leiding van Nynke Barsingerhorn en Bob Versteegh ging prima van start tegen VVSA uit Vollenhove. Na het gelijke spel tegen Flamingo’s uit Gennip was de kruisfinale tegen Huizen bereikt. Deze jongens bleken te sterk. Er mocht gespeeld worden om het brons tegen Webton. Het werd een spannende strijd, die nipt beslecht werd door het team uit Hengelo.
Selectie meisjes D: Floor Zutt;Lizz Kruijer;Chrissy Beemsterboer;Amy Swan;Lynn Quant;Gemma Barsingerhorn;Luna Hellenkamp;Cynthia Commandeur;Danique Schutte