Aankomst Sinterklaas in Warmenhuizen

Gepubliceerd:

Het is al bijna weer zover!! Sinterklaas is op dit moment onderweg naar Nederland en komt natuurlijk ook weer naar Warmenhuizen toe. Dit jaar is dat op zondag 17 november en wij zullen er natuurlijk met zijn allen voor zorgen dat we er, samen met de Sint en zijn Pieten, een knalfeest van gaan maken!!

Dit jaar komt Sinterklaas weer in ons dorp aan om 13.30 uur bij Bolletjescafe/restaurant de Klok. De drumband gaat voor de Sint uit, met de welbekende Sinterklaas deuntjes, om de sfeer er alvast lekker in te brengen. Zo kan iedereen de stoet al van ver aan horen komen en gezellig mee lopen naar het dorpshuis.

Een korte route beschrijving:

Vertrek bij Bolletjescafe de Klok. Vanaf daar meteen rechtsaf de Stationsstraat op. 3e weg links de Wonge in. De Wonge volgen tot aan de Dorusakker. Linksaf Dorusakker in. Einde Dorusakker, linksaf de Beuninge in. Beuninge aflopen tot aan Schelphoek Zuid. Schelphoek Zuid linksaf. Einde van de straat rechtsaf over voetpad (stukje Schelphoek Noord). Schelphoek Zuid langs grasveld verder volgen. Rechtsaf Zwarte Pad in. Einde Zwarte pad linksaf Dorpsstraat in. Dorpsstraat volgen tot aan Fabrieksstraat. Rechtsaf Fabrieksstraat, einde linksaf richting Molenaarsweg. Molenaarsweg volgen tot aan de Pastoor Willemsestraat. Rechtsaf Pastoor Willemsestraat in. Langs Angelapark. Pastoor Willemsestraat volgen langs tennisbaan. 1e weg linksaf over parkeerplaats richting Theresiaplein. Deze weg vervolgen tot de Dorpsstraat naar het bordes, huis van de familie Stam (naast de snackbar), Dorpsstraat 108.

Om ongeveer 14.45 uur verschijnt Sinterklaas daar op het balkon. Hier worden Sinterklaas, de pieten, alle kinderen en hun ouders welkom geheten, door onze (loco)-burgemeester. Daarna gaan we gezellig naar het dorpshuis om het feest verder te vieren.

In de foyer begroet de Sint eerst de peuters om ongeveer 15.15 uur. Daarna gaat de Sint naar de grote zaal voor de kinderen van de lagere school. In die zaal zijn er weer een paar fantastische zangpieten die wel zin in een feestje hebben…Wat zal er dit jaar weer gebeuren? Het lijkt wel nooit “normaal” te kunnen gaan in Warmenhuizen…

Dan hoopt de Sint dat iedereen nog puf overheeft om lekker te swingen op de muziek van DJ Ron. Als hij zelf nog niet moe is, zal hij ook nog even de voetjes van de vloer doen, maar de Pieten doen natuurlijk zeker mee!!!

Sinterklaas zou het ook dit jaar weer heel leuk vinden als de mensen langs de route hun vlag buiten willen hangen!! Houd er graag ook rekening mee dat de Sint met de hele stoet door de straat komt, dit voor de auto’s langs de route. Ook hebben we weer een paar fantastische verkeersregelaars bereid gevonden om alles in goede banen te leiden tijdens de route van de intocht m.b.t het verkeer.

Als laatste: iedereen die deze dag mogelijk maakt alvast bedankt en veel plezier allemaal!!