Binnensport geopend

Protocol en FAQ Indoor volleybal online!

Gepubliceerd:

Groen licht voor stap 2 uit het openingsplan! Dit houdt in dat per woensdag 19 mei weer binnen gesport kan worden. Met het protocol en de FAQ Indoor volleybal helpen we je graag op weg!

Maandag 17 mei is bevestigd dat de binnensport haar deuren per woensdag 19 mei kan openen! Al hebben we ons te houden aan een aantal coronaregels, we zijn toch blij dat er stap voor stap meer mogelijk is. Om jullie op weg te helpen bij de organisatie van indoor volleybal is er een protocol en FAQ Indoor volleybal ontwikkeld. In het protocol vind je de vertaling van het landelijke protocol verantwoord sporten naar het volleybal. In de FAQ Indoor geven we antwoord op de meestgestelde vragen, specifiek voor het volleybal. 

Allereerst lichten we een aantal regels in het kort toe die per aanstaande woensdag van kracht zijn. Het kan voorkomen dat deze anders zijn omschreven dan in het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF.

Regels in het kort voor de binnensport
Per woensdag 19 mei kunnen de binnensportaccommodaties weer geopend worden. Wel gelden er een aantal regels:

Algemeen

Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn (uitgezonderd de leeftijd t/m 17 jaar), exclusief personeel.

Kleedkamers, douches en kantines blijven gesloten. Toilet mag wel opengesteld worden.

Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar.

Reserveren/registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.

Iedereen van 13 jaar of ouder draagt binnen een mondkapje. Deze mag gedurende het sporten af.

Tot en met 17 jaar

Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.

Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging.

Er geldt dispensatie voor jeugdspelers van 18 jaar en ouder als zij in de A-jeugd spelen.*

*Gemeentes kunnen hiervoor afwijkende en strengere richtlijnen hanteren. De richtlijn van de gemeente weegt zwaarder dan de geschreven regels vanuit de Nevobo. 

18 jaar en ouder

Sporten mag binnen in groepsverband met maximaal twee personen op 1,5 meter. Er mag met meerdere groepen van twee worden gesport.

Een 1 tegen 2 of 2 tegen 2 trainingsvorm of potje is toegestaan mits de volgende regels worden aangehouden. Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen per veldhelft, exclusief de trainer. Dit houdt in dat er op dat moment 4 volwassenen (18+ jaar) tegelijk mogen trainen op het veld. Echter mag er niet gemengd worden en de groepjes blijven gedurende de trainingsvorm/ het potje op hun eigen helft. Dit staat niet in het landelijk protocol verantwoord sporten vermeld, maar is tussen de bonden en NOC*NSF kortgesloten.

Zij houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar, tijdens en buiten het sporten om.

Voor het hele overzicht

klik hier