Dinto sensationeel met drie overwinningen door naar volgende bekerronde

Gepubliceerd:

Hoe vaak gebeurt het dat een team uit de 2e divisie een bekerronde overleeft met twee topdivisionisten en een team uit de 1e divisie als opponenten. Bijna nooit, maar in de Doorbraak in Warmenhuizen schreef Dinto weer een mooi stukje geschiedenis bij.

De eerste wedstrijd tegen de reserves van US, was het gelijk bingo. Dinto, dat sterkhouders als Quinta Steenbergen en Nicoletta Bertolin wegens werkzaamheden deze dag moest missen, serveerder met Amber Jongejan aan de opslag direct naar 5-0. Coach Ingrid Poel grapte,  “maak even een foto van deze stand, want dat zullen we niet vaak meemaken tegen zo’n tegenstander”.  Niets bleek minder waar. Dinto was soeverein in deze set. De passing van US stond enorm onder druk en de Mokumse tegenstander had nauwelijks verweer tegen de snelle aanval van Renske Meijer en Luka Peters. Met 25-22  was de setwinst een feit. US kwam sterk terug en dwong met 20-25 een beslissende set af. Hierin was de Warmenhuizer selectie de baas:15-12.

Een prachtig begin, winnen van een team dat 2 treden hoger uitkomt. Misschien zit er nog wel meer in het vat.  Inter Rijswijk, uitkomend in de 1e divisie zou het volgende slachtoffer worden. Dinto speelde snel en gevarieerd, met steekjes achterover op Lynn Delver en tempoballen op de buitenkant naar Linda Schipper en Tess Spaansen. Rijswijk kwam ook hard door, maar met spectaculaire reddingen van Pernilla Boersen en Indy Goemans ging het gros van de rally’s naar Dinto. De eerste periode ging met 25-18 naar de thuisploeg. In het tweede deel leek Rijswijk de stand bij een 12-15  gelijk te trekken. Noëlle Ligthart kwam binnen de lijnen en gaf direct haar visitekaartje af met een fraai blok en gevaarlijke services. De spannende set ging toch met 25-23 naar Dinto.

Nu had Dinto opeens de beste papieren. Echter er stond nog een team uit de Topdivisie op het menu. Het Goudse Vollingo met veel lengte aan het net zou de Warmenhuizensen nog van een sensationeel bekervervolg af kunnen houden. De ploeg van John Stubbe werd echter aan alle kanten voorbijgestreefd. De service van Dinto was scherp en gevarieerd en daar kon Vollingo maar weinig tegenoverstellen. Met 25-15 zat Dinto in een zetel. Stubbe wijzigde zijn ploeg op veel plaatsen, maar Dinto was ontketend. Met een veelzeggende 25-8 (!)  was Dinto heer en meester en mag zich gaan opmaken voor de achtste finales. Een ware topprestatie.