Dinto's Duck Race, wat een evenement!

  • prijswinnaars
  • DSC_0289
  • DSC_0315
  • DSC_0350
  • DSC_0364
  • DSC_0372
  • DSC_0398
  • DSC_0422

Gepubliceerd:

Op een mooie winderige zaterdag 9 juli kon de sponsorcommissie van Volleybalvereniging Dinto eindelijk starten met de opbouw van het parcours voor Dinto’s Duck Race, helaas zonder de zieke Anton Nannes. Het plan was al een tijdje geleden ontstaan en dankzij “u weet wel wat” een tijdje naar achter geschoven.

Rond 13.30 uur werd de baan aan de Sportlaan (naast Peter Dekker) geïnspecteerd en de conclusie was dat we start en finish om gingen draaien omdat de wind op dat moment stevig uit de oostkant vandaan kwam. De gedachte was zelfs even dat de brandweer weinig te doen zou hebben … 

Vol goede moed werden de spullen uitgeladen. Er moest een Dinto vlag aan het bruggetje, vakkundig door Martien Komen opgehangen, en er moest een finish gemaakt worden in het water. Peter Jongejan en Joost Goudsblom werden in een waadpak gestopt en zo begonnen we. Eerst een paal in het water, daarna eraan gekoppeld een badeendbord en zo was het poortje voor de badeenden gemaakt.

Daarna aan de slag met de drijvers, de stroken isolatiemateriaal aangeboden door Meijer Bouw Warmenhuizen, naar het briljante idee van Jos van Baar. Deze werden in een v-vorm in de sloot gekoppeld aan de slootkanten en de finish. Dat ging eigenlijk heel voorspoedig, niet snel daarna kwam de Brandweer Warmenhuizen met groot materieel om de pomp en de slangen voor te bereiden, gevolgd door Jan Bruin Grondverzet (geassisteerd door zijn zoon) en zijn kraan.

Inmiddels begon het ook al drukker te worden met toeschouwers, zelfs Duitsers wilden nog meedoen aan dit evenement. We begonnen ons al een beetje zorgen te maken aangezien de wind lichtelijk begon te draaien. Desondanks werd de bak van Jan Bruin zijn kraan gevuld met alle badeendjes (3000 stuks), het paste precies. Om 16.00 uur was het zover. Er werd afgeteld van 10 naar 1 en los gingen de eenden.

Er waren best wel wat eendjes met een eigen wil, sommige dreven de verkeerde kant op. Peter Jongejan werd weer in het waadpak gehesen en later ook Joost Goudsblom om de eendjes de goede kant op te sturen (en te verzamelen). De Brandweer had er nog een flinke kluif aan, maar uiteindelijk gingen alle eendjes de goede kant op en werden ze verderop in de fuik gedreven, waar Peter Jongejan alweer in het water stond om de volgorde van binnenkomst te bepalen.

Na het benoemen van de prijswinnaars met de mededeling dat de prijzen deze week bezorgd worden, konden de mensen, denken we, tevreden naar huis. Het was een belevenis, zeker de moeite waard, origineel en naar wij denken leuk om mee te maken en te bekijken. Wij hebben in ieder geval genoten!

 

We willen in het speciaal de volgende mensen bedanken:

Daniel van der Winden van ElectroWorld Nieuwe Niedorp

Jan Bruin Grondverzet

Brandweer Warmenhuizen (Rik en Lisette Buiter, Frank van Assem en Joost Oud)

Jurgen van Baar (JurStijl)

Drukkerij Coster & Kok

Meijer Bouw Warmenhuizen

John van Rijn, Dave de Schilder, Peter Gomes en Peter Dekker.

Inge en Ivar Ligthart, Marit en Lotte Goudsblom en Eva Oud voor het helpen met het zoeken van de eendjes!

De prijswinnaars staan in de afbeelding behorend bij dit bericht, de prijzen worden deze week bezorgd bij de winnaars.