Belangrijk bericht voor alle leden; Het fluiten van wedstrijden

Gepubliceerd:

Helaas bereikt ons de laatste tijd met enige regelmaat het bericht dat er geen scheidsrechter is op komen dagen voor het fluiten van een wedstrijd. Ondanks dat de betreffende scheidsrechter (lees: speler/speelster van Dinto) is ingedeeld en de indeling ruim van tevoren bekend is gemaakt via het scheidsrechtersschema, is de scheidsrechter niet op komen dagen of heeft geen vervanging geregeld. Gevolg is irritatie voor aanvang van de wedstrijd en enige stress om nog heel snel een stand-in te vinden die kan fluiten. Soms lukt het, maar soms ook niet. Als het wel lukt dan heeft de stand-in vaak niet het scheidsrechtersbewijs met als gevolg dat er een boete aan de vereniging wordt opgelegd. Ook komt het voor dat het niet lukt om snel een vervanger te regelen.

Iedereen wil graag een scheidsrechter als hij/zij een wedstrijd speelt en vindt het heel vervelend als de scheidsrechter niet op komt dagen. Laten we dan ook allemaal onze “fluitverplichting” nakomen. Om het niet opkomen dagen van een scheidsrechter te voorkomen is het misschien een tip dat de coach van het team een aantal dagen voor het spelen van zijn wedstrijd de ingedeelde scheidsrechter alvast bericht (telefonisch/Whatsapp) dat hij/zij moet fluiten en op hem/haar rekent. Dan is er in ieder geval alvast contact.

Wij verzoeken jullie aan het bestuur te melden als een scheidsrechter niet is op komen dagen. Wij zullen dan in contact treden. Helaas zal het bestuur ook gaan overwegen welke (financiële) sancties moeten worden genomen in geval niet aan de scheidsrechter verplichting wordt voldaan. Boetes opgelegd door de Nevobo in verband met het ontbreken van de scheidsrechter zullen in rekening worden gebracht bij degene die heeft verzuimd om de wedstrijd te fluiten.

Later we er allemaal voor zorgen dat het niet zover komt en onze verantwoording nemen om onze “fluitverplichting” na te komen. Het is een kleine moeite en geeft velen plezier om een wedstrijd te spelen. En als het onverhoopt een keer niet lukt, zorg dan dat je op tijd vervanging regelt. Het schema is ruim van tevoren bekend en in overleg is veel te organiseren.

 

Opruimen

Zoals een iedereen weet is Kees van der Putten dit seizoen niet meer beschikbaar. Dit is een groot gemis. Jarenlang zijn we enorm verwend geweest met Kees. Kees zorgde voor alles in de zaal: ballen oppompen, netten op- en afbouwen, materialen en rommel ruimen. Overal werd voor gezorgd. Door het wegvallen Kees moeten we dit nu zelf doen. Dit is heel lang goed gegaan maar we zien nu dat langzaam het gedrag weer verandert. Ballen worden niet opgeruimd, na de wedstrijd worden de banken niet teruggezet, drinkflessen/waterflessen worden op het veld achter gelaten, bananenschillen en platgetrapte druiven liggen op de grond, haarelastiekjes worden op de vloer geworpen, speelmaterialen worden niet teruggelegd in het materiaalhok, etc. Wij verzoeken jullie allen om hier op te letten en alles netjes achter te laten. Het is een kleine moeite. Als je even met je team dit oppakt dan is het binnen 5 minuten voor elkaar. Ook verzoeken wij de coaches van de teams om spelers hierop te attenderen.

Laten we het met allen netjes houden. Het is een kleine moeite.

 

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Het bestuur.