Eindelijk winst voor de Nijs/Dinto

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

WARMENHUIZEN – De volleyballers van De Nijs/Dinto hunkerden naar een overwinning. Na een flinke strijd pakte de ploeg van Geco Verblaauw nota bene tegen koploper SSS2 uit Barneveld een bevrijdende zege: 3-2.

Buitenaanvaller Jurgen van Baar vond deze triomf een goede prestatie. “Het was een enorm lekkere pot. De eerste set werden we nog volledig weggetikt en we zagen de bui al hangen. Toen Olaf Buter erin kwam op de spelverdeling ging het lopen. Hij trok met veel tempospel de blokkering open en ook kwam Rick van Broekhoven in het centrum helemaal los.” Joost van den Berg valt van Baar direct bij. “Olaf was zeker goed. Hij zette Charles Bos steeds één op één in de blokkering. SSS is natuurlijk niet voor niks koploper en dus geen kinderachtige ploeg. We hebben ze stukje bij beetje gesloopt. Ik was wel behoorlijk gespannen, want het was zo ontzettend belangrijk om punten te pakken. We worden beloond voor een goede teamprestatie.” Dinto begon bijzonder slecht aan de wedstrijd. Passes vlogen alle kanten op en de thuisploeg kon te weinig druk zetten met de opslag. Nadat de set binnen een kwartier met 15-25 naar de Barneveldse  reserves gegaan was, nam Verblaauw geen halve maatregelen. Olaf Buter nam de spelverdeling over van de overigens zeker niet slecht spelende Sander van den Berg. George Nieuwland kwam in het veld om de middenblokkering te versterken. Dinto speelde met meer lef, zowel in de opbouw als in de servicedruk. Buter zocht regelmatig Charles Bos op achter de driemeter. Jurgen van Baar zette de receptie van SSS zwaar onder druk met zijn strakke sprongfloateropslag. Met 25-15 was er evenwicht. Dinto leek de wedstrijd volledig naar de hand te zetten, maar kon een ruime voorsprong niet vasthouden. SSS profiteerde optimaal:22-25. Verblaauw hield vertrouwen in de opstelling en dit werd niet beschaamd. Joost van den Berg ontpopte zich met zijn service en slimme aanval als een ware kwelgeest voor de Barneveldse opponent. Erik Mulder onderscheidde zich als libero. Toen het toch nog even spannend werd in de slotfase tikte Buter slim tweemaal door:25-21. In de vijfde set speelde Dinto met volle overtuiging. George Nieuwland pakte met een huizenhoog kill-block gelijk het eerste punt. De sprongservice van Buter gekoppeld aan sterk netspel van Rick van Broekhoven zorgde voor een voordelige 8-5 veldwissel. SSS stribbelde vervolgens flink tegen. Met name de geroutineerde diagonaalspeler zorgde voor een vlekkeloze side-out. Dinto was echter overtuigd van de mogelijkheid om de koploper het beentje te lichten en trok tot het eind alle registers open. Met 15-11 was de verdiende zege een feit. Door dit resultaat neemt de ploeg afstand van de drie degradatieplaatsen. Volgende week staat het uiterst interessante treffen met “buur” Croonenburg in Castricum op het programma.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Jurgen van Baar; Neal Blom; Charles Bos; Joost van den Berg; Rick van Broekhoven; libero Erik Mulder.

Tags